Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Zbogom nakon 19 godina: De Rosi napušta Romu

Sudbina se poigrala sa činjenicom da je tada Roma osvojila titulu šampiona Italije pobjedom nad Parmom (3:1) u posljednjem kolu, a "krug" zatvara isti rival na De Rosijevom oproštaju, takođe na stadionu Olimpiko

Kapiten i dijete Rome Danijele De Rosi napušta rimski klub posle 19 godina.

Foto: ASRoma

Iskusni 35-godišnji vezni fudbaler neće završiti karijeru kao njegov mentor Frančesko Toti igrajući samo za Romu, već će na ljeto promijeniti sredinu.

De Rosiju do kraja juna ističe ugovor i neće potpisati novi, pa će mu utakmica protiv Parme 26. maja biti posljednja u dresu voljenog kluba, objavila je Roma.

Za ukupno 19 godina, računajući i jednu u mlađim selekcijama, De Rosi je odigrao 614 mečeva i po tome je drugi u istoriji kluba, baš iza Totija (786).

“Budući kapiten”, kako glasi nadimak De Rosiju još dok je igrao sa Totijem, žaliće za samo jednom željom – što sa Romom nije osvojio Skudeto jer je u sezoni 2000/2001, kada je osvojen, nastupao za mladi tim, a kasnije nije uspio da ispuni veliku želju.

Sudbina se poigrala sa činjenicom da je tada Roma osvojila titulu šampiona Italije pobjedom nad Parmom (3:1) u posljednjem kolu, a “krug” zatvara isti rival na De Rosijevom oproštaju, takođe na stadionu Olimpiko.

Osvojio je dva Kupa Italije, uz jedan Superkup, a ostaće upisano da je sa reprezentacijom Italije uzeo trofej Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve