Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Zbog nepravilnosti: Uprava za inspekcijske poslove naložila nove izbore u Udruženju klubova FSCG – Sjever

Uprava za inspekcijske poslove je Fudbalskom savetu Crne Gore ukazala da u roku od sedam dana naloži održavanje sjednice skupštine Udruženja trenera FSCG – Sjever, na kojoj bi trebalo donijeti Akt o radu te organizacije

Udruženje ”Fudbalska Crna Gora” saopštilo je da će se nakon nadzora Inspekcije za sport, obavještenja i rješenja istog organa, morati organizovati nova skupština Udruženja klubova FSCG – Sjever.

– Nakon naših urgencija o nepravilnostima tokom izbornog procesa, Inspekcija za sport je naložila održavanje nove skupštine Udruženja trenera Sjever, donošenje pravilnika o radu, a nakon toga da je i neophodno zakazati novu sjednicu skupštine UK FSCG Sjever – saopšteno je iz Fudbalske Crne Gore.

Iz tog Udruženja medijima su proslijedili zvaničan dokument Uprave za inspekcijske poslove, sa detaljima i iz ostalih regionalnih udruženja ”a o kojima će biti riječi nakon kontrola u narednom periodu”.

U njemu se navodi da je bilo nepravilnosti u radu skupštine Udruženja trenera FSCG – Sjever, te da na njoj nije donijeta odluka o podršci kandidatu za predsjednika UK FSCG – Sjever, već odluka o tome ”da se sačeka sa predlogom podrške određenom kandidatu, te da se u međusobnoj komunikaciji, a ne na Skupštini, donese navedena odluka”.

U obavještenju o izvršenom inspekcijskom nadzoru, dostavljenom inicijatoru Zoranu Mijoviću, navodi se i da odluka o izboru kandidata nije donijeta na skupštini, već ”putem telefonskih poziva, SMS poruka i vajbera”.

Takođe, ”kako je skupštini Udruženja klubova FSCG – Sjever prisustvovao delegat Udruženja trenera FSCG – Sjever, inspektor za sport je smatrao da je neophodno održati novu sjednicu Skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever”.

Uprava za inspekcijske poslove je Fudbalskom savetu Crne Gore ukazala da u roku od sedam dana naloži održavanje sjednice skupštine Udruženja trenera FSCG – Sjever, na kojoj bi trebalo donijeti Akt o radu te organizacije.

Skupština Udruženja trenera FSCG – Sjever održana je prije Skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever, na kojoj je novi predsjednički mandat dobio Vojislav Došljak.

Za Došljaka je glasalo 13 prisutnih delegata, devet delegata je glasalo za Marka Lalevića, dok je jedan delegat bio uzdržan.

Uprava za inspekcijske poslove je zaključila i da Vladan Vučelić može da obavlja funkciju predsjednika Udruženja klubova FSCG – Centar.

Izbori u nekadašnjim regijama prethode Izbornoj skupštini za mjesto predsjednika i članove IO FSCG, koja je zakazana za 30. jun.

Rok za prijavu kandidata ističe večeras u ponoć.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve