Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Zbog koronavirusa: Lavice ne idu u Mađarsku, ali počinju pripreme za olimpijski kvalifikacioni turnir

U martovskom terminu kvalifikacija, izabranice Pera Johansona trebalo je da odigraju duele protiv Mađarske u Erdu i Nikšiću, koji su odlučujući u borbi za prvo mjesto u grupi 2. Novi termin odigravanja kvalifikacionih mečeva je prva sedmica šestog mjeseca – u Mađarskoj će se igrati trećeg ili četvrtog juna, a u Crnoj Gori šestog ili sedmog juna.

Kvalifikacione utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo rukometašica koje se u decembru održava u Danskoj i Norveškoj, koje je trebalo da budu odigrane od 25. do 29. marta su odgođene, saopšteno je iz Evropske rukometne federacije (EHF).

Rukometašice, Foto: Aniko Kovacz

Odluka je donešena zbog aktuelne situacije sa širenjem koronavirusa širom evropskog kontinenta.

U martovskom terminu kvalifikacija, izabranice Pera Johansona trebalo je da odigraju duele protiv Mađarske u Erdu i Nikšiću, koji su odlučujući u borbi za prvo mjesto u grupi 2.

Novi termin odigravanja kvalifikacionih mečeva je prva sedmica šestog mjeseca – u Mađarskoj će se igrati trećeg ili četvrtog juna, a u Crnoj Gori šestog ili sedmog juna.

Dueli petog i šestog kola kvalifikacija ostaju nepromijenjeni i biće odigrani u periodu od 27. do 31. maja.

Crna Gora ima maksimalan učinak iz prva dva meča kvalifikacija, kao i Mađarska koja je na prvom mjestu, zbog bolje gol razlike. Litvanija i Italija su bez bodova u grupi 2.

„Lavice“ se okupljaju u subotu i počinju pripreme za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre, koji će od 20. do 22. marta biti odigran u Sportskom centru „Morača“, bez prisustva publike.

Rivali će biti Norveška, Rumunija i Tajland, a plasman u Tokio izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve