Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Završni čin borbe za Katar: Usijanje u Dablinu i Atini

S prvim večernjim satima 11. novembrskog dana 2021. počinju završne borbe evropskih reprezentacija za direktan plasman na Mondijal u Kataru, naredne godine

S prvim večernjim satima 11. novembrskog dana 2021. počinju završne borbe evropskih reprezentacija za direktan plasman na Mondijal u Kataru, naredne godine.

Podmlađena ekipa selektora Stivena Kenija samo pobjedom može da okrene matematiku na vodenicu „orlova“. U tom slučaju, portugalski tim moraće u borbi za prvo mjesto, u posljednjem kolu, nedjelju veče, da pobijedi Srbiju.

Ukoliko Portugalci večeras osvoje bod, ili tri na „Avivi“, iz duela sa ekipom Dragana Stojkovića Piksija biće dovoljan i remi za plasman u Katar. „Orlovima“, u tom slučaju, samo pobjeda garantuje plasman na Mondijal 2022.

Drugoplasirana reprezentacija će u gusto sito baraža, sa još 11 selekcija. Od njih 12, kroz šest polufinalnih susreta, krajem marta, dobiće se učesnici tri finala. Samo pobjednici završnih mečeva pridružiće se grupi od deset sigurnih učesnika SP, pobjednika grupa u evropskoj zoni kvalifikacija.

Plasman na šampionat u Kataru, do sada, obezbijedili su Njemačka i Danska. Ostalih osam učesnika, po osnovu direktnog plasmana, biće poznato u narednih šest dana.

U Grupi B borbu za prva dva mjesta vode Švedska i Španija. U četvrtak će Šveđani u Gruziju, Španci u Grčku. Švedska je trenutno na plus dva, eventualna pobeda, uz remi „furije“ u Atini, garantuje žuto-plavima direktan plasman na SP. U nedjelju je na programu možda i odlučujući duel Švedska-Španija. Iz potaje vrebaju Grci, pobjedom nad Španijom i u poslednjem kolu, protiv tzv. Kosova, uz remi, ili poraz Španaca, od Šveđana, nadaju se drugom mjestu i plasmanu u baraž.

Četvrtak veče nudi i male šanse za konačan rasplet u Grupi H. U očekivanju nedjelje i odlučujućeg duela na splitskom Poljudu, lider Rusija i pratilac Hrvatska imaće lake zadatke. „Zbornaja“ dočekuje Kipar, Hrvati će na Maltu i u slučaju očekivanih trijumfa na odstojanju od dva boda dočekaće međusoban duel na obalama Jadrana. Rusima bi u tom slučaju i remi na Poljudu bio dovoljan za SP 2022.

Grupa J već ima pobjednika – Nemačku. Rumunija (13), Jermenija i Severna Makedonija (po 12) gaje aktivne računice u borbi za baraž. Makedonci večeras gostuju u Jerevanu, ishod tog duela mogao bi da bude od presudnog značaja za jednu od reprezentacija. Rumuni imaju najlakši raspored, dočekuju skoro otpisani Island i u posljednjem kolu putuju u Lihtenštajn. Islanđani sa trenutnih osam bodova imaju šanse na nivou promila i samo eventualnim trijumfom večeras u Bukureštu ostaće u trci do poslednjeg kola. I tada treba da se desi čudo…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve