Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Završena rekonstrukcija stadiona Mornara: Topolica u novom sjaju

Svi neophodni radovi su završeni. ,,Topolica” je dobila nove, moderne, komforne svlačionice, na tribini su postavljene stolice, uređen je prostor oko stadiona, sama podloga na terenu je kompletno zamijenjena novim busenima, a juče su stigli i novi golovi i klupe za rezervne igrače

U crnogorskom fudbalu kada se pominje infrastruktura, uglavnom to ostane na pričama i obećanjima. Ali, u Baru nije tako.

Mornar, Foto: Cdm.me

Ono što je prvi čovjek Fudbalskog kluba Mornar najavio u intervjuu za Arenu prije tačno godinu, to se i dogodilo. Naime, početkom septembra prošle godine, nakon što je Mornar bio u problemima, tada v.d. predsjednika Upravnog odbora Nikola Simović kazao je da će nova uprava imati jasan cilj, a da to je prije svega poboljšanje infrastrukture, stabilizacija kluba, a da će se nakon toga raditi na rezultatima.

Njegova izjava da će “Тороlica” dobiti novi sjaj za mnoge je djelovala megalomanski, gotovo nestvarno, ali godinu kasnije Barani su svjedoci da Mornar ima zaista vrhunske uslove. Baš zbog toga, nakon tačno 504 dana, odnosno godinu i četiri mjeseca, Mornar će ovog vikenda zaigrati konačno na svom terenu, kada će ugostiti Ibar.

Svi neophodni radovi su završeni ,,Topolica” je dobila nove, moderne, komforne svlačionice, na tribini su postavljene stolice, uređen je prostor oko stadiona, sama podloga na terenu je kompletno zamijenjena novim busenima, a juče su stigli i novi golovi i klupe za rezervne igrače…

Fudbaleri Mornara posljednji meč u Baru odigrali su 20. maja 2018. godine kada su na svom terenu savladali Berane (3:1), jer su 26. maja trebalo da igraju protiv Čelika, ali taj meč nije odigran već su Barani slavili službenim rezultatom 3:0. Nakon cijele sezone u Prvoj ligi, gdje je Mornar lutao od Pljevalja do Radanovića, došlo je vrijeme da se Mornar konačno vrati kući.

“Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da sve ono o čemu smo pričali i što smo najavljivali daje završeno. Čekamo komisiju Fudbalskog saveza Crne Gore u četvrtak da i definitivno dobijemo upotrebnu dozvolu, što znači da bi u nedjelju trebalo da ugostimo Ibar na svom terenu. Zaista mi je drago zbog toga, jer će našim igračima biti lakše, samim tim i oko organizacije same utakmice biće nam znatno lakše, ali i pružimo priliku ljubiteljima fudbala u Baru da konačno mogu da podrže Mornar”, kazao je za Arenu Nikola Simović, predsjednik Upravnog odbora Mornara.

Osim brojnih radova na poboljšanju infrastrukture, u Mornaru se radilo i na drugim stvarima. Jedan od rijetkih klubova kojima sve selekcije od škole fudbala, preko pjetlića, pionira, kadeta, do omladinaca, Mornar je pokazao veliku ozbiljnost, a u fokusu je rad sa mlađima. Međutim, to ne znači daje zapostavljen seniorski tim, jer prvi tim pokazuje da želi povratak u Prvu ligu.

“Sada kada smo završili taj dio oko infrakstrukture, čeka nas veliki rad, red i disciplina i da pokušamo da bilježimo što bolje rezultate. Podigli smo ozbiljnost u svim selekcijama, redovno imamo sastanke sa svim trenerima, tako da želimo da Mornar dignemo na viši nivo, uz nadu da ćemo uz bolje uslove stvari mlade igrače koji će biti budućnost Mornara”, naglasio je Simović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve