Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Završena manifestacija Srednjoškolci Podgorice: Dominacija Gimnazije Slobodan Škerović

U proteklih 10 dana 11 podgoričkih srednjih škola nadmetalo se u malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu i stonom tenisu, a tradicionalno najbolje rezultate ostvarili su učenici i učenice Gimnazije Slobodan Škerović, koji su sakupili osam pehara.

U Balonu ”FK Arena”, finalom turniru u malom fudbalu u konkurenciji djevojaka zaključeno je 12. izdanje sportske manifestacije ”Srednjoškolci Podgorice”, koju je organizovao Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

U proteklih 10 dana 11 podgoričkih srednjih škola nadmetalo se u malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu i stonom tenisu, a tradicionalno najbolje rezultate ostvarili su učenici i učenice Gimnazije ”Slobodan Škerović”, koji su sakupili osam pehara.

Gimnazijalci i gimnazijalke su bili najbolji u ženskom rukometu, ženskoj i muškoj košarci i odbojci, te stonom tenisu, dok su drugo mjesto zauzeli u malom fudbalu u obje konkurencije.

Odličan rezultat ostvarili su đaci Srednje stručne škole ”Sergije Stanić”: djevojke su se popele na najviši stepenik pobjedničkog postolja u malom fudbalu, bile su druge na košarkaškom nadmetanju, a treće na rukometnom i odbojkaškom, dok su muškarci zauzeli drugo mjesto u košarci i odbojci. Mješoviti tim popularne Trgovinske škole osvojio je bronzu na turniru u stonom tenisu.

Jedno od najvećih iznenađenja priredili su učenici Srednje medicinske škole, koji su sa penala riješili četvrtfinalni, polufinalni i finalni meč turnira u malom fudbalu, osvojivši titulu i izborivši plasman na državno takmičenje. Učenice ove škole uzele su srebro u odbojkaškom nadmetanju.

Dva treća mjesta zaslužila je Srednja mašinska škola ”Ivan Uskoković” (muška košarka i mali fudbal), dok su po jedan pehar u školske prostorije odnijele SSŠ ”Spasoje Raspopović” (drugi u stonom tenisu), SMŠ Golubovci (treći u ženskoj košarci) i SEŠ ”Mirko Vešović” (drugi u ženskom rukometu).

– Epidemija koronavirusa i kratko vrijeme za pripremu 12. izdanja ”Srednjoškolci Podgorice” ove godine su nam bili veliki izazov, ali vjerujem da smo sa uspjehom i na zadovoljstvo svih aktera organizovali naš tradicionalni događaj. Iako cilj ove sportske manifestacije nije takmičarski rezultat, već nadmetanje srednjoškolaca u duhu fer-pleja, njihovo druženje i zbližavanje, koristim priliku da čestitam svima na jednom od prva tri osvojena mjesta u različitim sportskim disciplinama. U nadi da ćemo iduću ediciju zajedničkim snagama unaprijediti, u interesu svih, a posebno podgoričkih srednjoškolaca i srednjoškolki, želim vam puno uspjeha i srećne predstojeće praznike, poručio je na ceremoniji dodjele nagrada pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada, Miloš Antić, koji je zajedno sa Igorom Tomićem, predsjednikom Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, uručio pehare predstavnicima najboljih škola.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve