Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Završen šampionat Crne Gore za šahistkinje: Druga titula Nikoline Koljević

Koljevićeva, koja je i uspješan student Ekonomskog fakulteta, je bila i prva fovoritkinja, obzirom da prošlogodišnja šampionka i prva igračica na našoj rejting listi, Aleksandra Milović nije branila titulu

Završen je seniorski šampionat Crne Gore u konkurenciji dama. U konkurenciji sedam igračica prva kroz cilj je prošla Nikolina Koljević.

Mlada Cetinjanka i standardna reprezentativka je sa svih šest pobjeda došla do drugog naslova seniorske prvakinje, nakon što je prvu titulu osvojila 2019. godine.

Koljevićeva, koja je i uspješan student Ekonomskog fakulteta, je bila i prva fovoritkinja, obzirom da prošlogodišnja šampionka i prva igračica na našoj rejting listi, Aleksandra Milović nije branila titulu.

Nakon osvajanja titule nije krila zadovoljstvo

– Izuzetno mi je drago što sam po drugi put postala šampionka države, uspjela sam da opravdam ulogu favorita i sa maksimalnom učinkom došla do pehara, kazala je ona.

Drugo mjesto sa četiri osvojena poena, pripalo je Mateji Popović, osim poraza u duelu sa Koljevićevom, ona je slavila u tri partiji, a dvije partije je remizirala.

Dodatni kriterijumi su odlučili da bronzana medalja pripadne Nedi Bojović, a četvrto Tari Ivanović, one su imale po 3,5 poena.

Peto mjesto je pripalo Mileni Mosurović, šestom Seleni Zindović, sedmo mladoj pionirki Nastasiji Roganović.

Prvenstvo je igrano u prostorijama ŠK 7. Oktobar u Podgorici koji je i ove godine ugostio naše najbolje šahistkinje u borbi za titulu šampionke države.

Sudijski posao na turniru je obavljao Milan Radonjić, a partije su igrane po klasičnom tempu.

Završetkom ženskog šampionata, Šahovski savez Crne Gore je zaokružio takmičarski kalendar za ovu godinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve