Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Zatvoren slučaj Grizman: Barsa platila Atletiku dodatnih 15 miliona eura za transfer Francuza

Osim 120 miliona eura koliko je ljetos Blaugrana platila francuskog napadača, u ponedjeljak je na stadion „Vanda Metrpolitano“ stiglo još 15 miliona eura

Končano je stavljena tačka na „slučaj Antoan Grizman“. Djelovalo je da je Barselona pobijedila, jer je dobila igrača po nižoj cijeni od prvobitne, na ruku joj je išla i presuda Fudbaskog saveza Španije da plati dodatnih 300 eura na ime tužbe Atletika koji je zahtijevao cijelih 80 miliona, insistirajući da je transfer nelegalno izveden, da bi na kraju ipak Madriđani odnijeli pobjedu, bar na finansijskom planu.

Grizman, Foto: Cdm.me

Osim 120 miliona eura koliko je ljetos Blaugrana platila francuskog napadača, u ponedjeljak je na stadion „Vanda Metrpolitano“ stiglo još 15 miliona eura.

Razlog je činjenica da je Atletiko zaprijetio Kataloncima posjedovanjem mejlova koji dokazuju da je prvak Španije još u martu osigurao potpis Antoana Grizmana, zbog čega je sve vrijeme insistirao na poštovanju otkupne klauzule vrijedne 200 miliona eura. Znalo se da ona prvog jula „pada“ na 120 miliona eura, što su igrač i njegov sadašnji klub iskoristili, sačekali i po jeftinijoj cijeni završili posao.

Jedini je problem što nisu počistili dokaze. U Madridu imaju crno na bijelo kako je proljetos realizovana transakcija na relaciji Barsa – Grizman, tako što su Antoanova sestra Maud, koja mu je inače i agent, otac Alain u ulozi savjetnika i advokati koji su radili na slučaju utanačili transfer na stadion Nou Kamp, a za uzvrati dobili kompenzaciju u visini od 14 miliona eura.

Kad se sve sabere, ispada da je Barselona potpis Antoana Grizmana osigurala za 149 miliona eura. Prvih 120 miliona je u avgustu završilo u kasi Atletika, još 15 miliona slilo se juče kad je postalo jasno da Barsa rizikuje da njene nelegalne radnje postanu dostupne javnosti, zbog čega je pristala na primirje, a preostalih 14 miliona predstavja bonus članovima fudbalerove porodice i advokatima.

Barsa je, ipak, dovoljno veliki klub i spretan pregovarač da se ne osloni samo na novac, već je od Atletika u zamjenu za „pakt o nenapadanju“ dobila pravo preče kupovne petorice igrača crveno-bijelih iz Madrida.

Doduše, i Atletiko se zaštitio. U najnoviji sporazum sa Barselonom unio je klauzule koja moraju da budu ispoštovane prije nego što neki od igrača pređe na Nou Kamp. Prvi uslov podrazumijeva jasno izraženu želju fudbalera da napusti klub, drugi znači da Atletiko mora da se saglasi sa prijedlogom za prodaju, a treći da baš Barselona dostavi ponudu koja će nadmašiti sve predloge drugih klubova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve