Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Zarubica: Niko ne može da nas zaustavi

Trka za titulu već sada je postala monotona samo zahvaljujući Budućnosti koja dominira domaćom scenom

Trka za titulu već sada je postala monotona samo zahvaljujući Budućnosti koja dominira domaćom scenom.

,,Plavi“ imaju 12 bodova prednosti na vrhu tabele, a do 15. pobjede u posljednjih 16 utakmica stigli su na Trešnjici, gdje su savladali Zetu 2:0.

Podgoričani imaju šansu da polusezonu završe na ,,plus 18ˮ, budući da u nedjelju gostuju drugoplasiranom Dečiću, a nakon toga treba da odigraju zaostalu utakmicu sa Petrovcem pod Malim brdom.

Ni jesen nije završena, a izabranici Mladena Milinkovića stavili su obje ruke na titulu.

“Žao mi je što nemamo seriju od 16 uzastopnih pobjeda. Imali smo 2:0 protiv Dečića, mogli da damo bar četiri gola do poluvremena, a na kraju smo kažnjeni za promašaje. Protivnik je stigao do 2:2. Ipak, i ovako smo prezadovoljni. Igramo dobar fudbal, ušli smo u šampionski ritam, a to ne može niko da prati. Pokušaćemo da pomjerimo neke granice i rekorde. Želimo oba domaća trofeja, ali idemo redom”, za Arenu kaže Dejan Zarubica.

Dvadeset sedmogodišnji napadač pogodio je mrežu Zeta za vođstvo Budućnosti, a potom je Igor Ivanović ovjerio trijumf u Golubovcima.

Hitronogi Nikšićanin ugrabio je mjesto u vrhu napada nakon slabe forme Panajotisa Moraitisa.

Sada Zarubica trese mreže kao od šale – potpisao je pet golova, od čega četiri na posljednjih šest nastupa.

Čim je dobio minutažu – pogodaka ne fali.

“Srećan sam zbog golova. Nadam se da će ih biti još. Petomjesečna povreda prošle sezone me je usporila, ali strpljivo sam čekao priliku. Sve vrijeme trenirao sam najbolje što mogu. Rad, volja i zalaganje su se isplatili. Iskoristio sam šansu i drago mi je što pomažem timu da ostvarili ciljeve. Naravno, moji golovi su plod igara ekipe. Iz kola u kolo potvrđujemo da smo najbolji. Igramo odlično u oba pravca, raznovrsno, efikasno, stvaramo šanse, otuda i ovakvi rezultati”, ističe Zarubica.

Budućnost u posljednjem kolu jeseni gostuje Dečiću, rivalu kojeg nijednom nije pobijedila od početka prvenstva.

Na premijeri su Tuzani bili bolji na Zlatici, dok je meč pod Goricom završen neriješeno.

“I bez toga ćemo biti motivisani. Plan je da na odmor odemo sa što većom bodovnom zalihom”, ističe ofanzivac ,,plavih“, koji nastavlja:

“Imali smo par kikseva na startu sezone, a to pripisujem sveukupnoj situaciji koja nas je zadesila. Bili smo dugo izolovani u hotelu zbog pandemije korona virusa, trenirali odvojeno, falilo je takmičarskog naboja, a sve to nas je poremetilo. Početkom prvenstva bili bismo zadovoljni sa bilo kakvom prednošću na polusezoni, samo da budemo prvi. Ipak, sve je brzo došlo na svoje. Ekipa je odlična, kvalitet je evidentan, dobro radimo, a to pokazuje i tabela. Sada imamo dvocifrenu zalihu na vrhu, a hoćemo i dalje da je uvećavamo”, kazao je Zarubica.

Nije samo liga prioritet Podgoričana. Tu je i Kup…

“Uradićemo sve da postanemo prva generacija Budućnosti koja je osvojila duplu krunu”,  naglašava Zarubica.

Na kraju, nagradno pitanje – može li iko u crnogorskim okvirima da zaustavi ,,plaveˮ?

“Odgovoriću skromno: Ne, niko”,  uz osmijeh je zaključio je Zarubica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve