Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Zalet za derbi u Beogradu: Rid i Popović u treningu

Cetinjanin Popović, opterećen povredom, nije mogao nastupiti za reprezentaciju u prethodnim mečevima kvalifikacija za Eurobasket. Amerikanac Rid, projektovani startni centar, dugo je odsustvovao zbog korona virusa… Obojica nijesu igrali za Budućnost u prethodnom žestokom ritmu mečeva, pobjedama nad Brešom i Cibonom i u porazu od Unikahe

Bek Petar Popović i centar Vili Rid su u treningu i mogli bi nastupiti za Budućnost u nedjelju na gostovanju Crvenoj zvezdi, u velikom derbiju ABA lige u Beogradu.

Budućnost, Foto: Pobjeda.me

Ipak, nakon duže pauze, njihov oporavak nije lak.

Cetinjanin Popović, opterećen povredom, nije mogao nastupiti za reprezentaciju u prethodnim mečevima kvalifikacija za Eurobasket. Amerikanac Rid, projektovani startni centar, dugo je odsustvovao zbog korona virusa…

Obojica nijesu igrali za Budućnost u prethodnom žestokom ritmu mečeva, pobjedama nad Brešom i Cibonom i u porazu od Unikahe.

“Petar je trenirao prethodnih dana, od početka je bio opterećen bolom, nadam se da će do vikenda kroz rad bol prevazići i da će moći bez problema da radi. Što se tiče Vilija Rida, on je najduže odsustvovao od svih igrača zbog svega što nas je zadesilo u dugom periodu od početka novembra. U treningu je bio i prošle sedmice sa igračima koji su bili tu, radi sa kondicionim trenerom Nikolom Musićem. Zbog duge pauze nije još na nivou kojem težimo, zato su nam dani zajedničkog rada pred nama vrlo bitni, za kompletan tim”, rekao je za naš list Petar Mijović, strateg Budućnosti.

Ekipa je pred veliki derbi sa evroligašem, duel neporaženih ABA timova, u komplikovanoj situaciji – jer nije trenirala kompletna od početka novembra…

“Ovaj period je vrlo specifičan za nas, nijesmo bili u situaciji koju bi svaki trener priželjkivao, da nakon programa tri teška meča protiv Unikahe, Breše i Cibone radimo zajedno na treninzima. Igrači su kroz mečeve sa reprezentacijama popravljali fizički status nakon duge pauze, što nije idealno. Zato ove dane pred duel sa Zvezdom treba maksimalno iskoristiti”, rekao je Mijović.

Od srijede se očekuje da tim radi u punom kapacitetu.

“Naših šest reprezentativaca su poštedu dobili do utorka veče, a u utorak veče u Podgorici očekujemo i Apića i Dela Valea. Opet, ne radi se samo o meču sa Zvezdom, već o tome da nas u deset dana čeka pet utakmica, počev od te”, dodao je strateg ,,plavih“.

Sveukupno, ekipa ima jasan prostor za napredak kroz zajednički rad.

“Vjerujem da ćemo svakako biti na boljem nivou u odnosu na onaj period tri utakmice krajem novembra, koji smo opet rezultatski izuzetno povoljno prošli sa dva trijumfa”, zaključio je Petar Mijović.

Derbi meč protiv Crvene zvezde biće odigran 6. decembra, od 18 časova u dvorani ,,Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve