Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Žakelj: Teško je da se ponovi prošla sezona

Na kraju kalendarske godine, izabranici Andreja Žakelja su pružili i najbolju partiju u ovoj sezoni…

Košarkaši SC Derbija su na najbolji način završili 2022. godinu, ne samo zbog pobjede kojom su prekinuli niz od četiri poraza u ABA ligi, već i zbog igre i načina na koji su stigli do ubjedljivog trijumfa u „Morači“ protiv Igokee (104:85). Na kraju kalendarske godine, izabranici Andreja Žakelja su pružili i najbolju partiju u ovoj sezoni…

– Vidjelo se da je bilo malo nervoze na početku, ali kad smo počeli da igramo odbranu i dajemo neke lake poene, onda se i momci opustili i pogađali u napadu, imali veoma dobre procente. A i po broju asistencija se vidi da smo igrali timski – rekao je Žakelj.

Broj asistencija „studenata“ protiv Igokee je bio čak 27, najviše u dosadašnjem toku sezone. A takav je bio i utisak na meču – da je svaki igrač više brinuo o timskom uspjehu, više je tražio dodavanje, nego što je mislio o sopstvenom učinku. To je i dalo rezultat.

– Analizirali smo utakmice koje smo igrali prije Igokee, dugo vremena smo gledali snimke i razgovarali, ali i trenirali kako treba. Momci su pokazali reakciju u odnosu na prethodne mečeve. Kao igramo timski, ova ekipa je dobra, vidjelo se to protiv Igokee. Međutim, još je mnogo utakmica ispred nas – dodaje Žakelj.

Odlučujuča je bila serija 19:0 u prvih nešto više od tri minuta igre u drugoj četvrtini, kada je SC Derbi, predvođen energičnim i borbenim Nikolom Pavlićevićem, poveo 40:22. Interesantno, Žakelj je nakon prvog koša gostiju, kojim su prekinuli ovu seriju, odmah zatražio tajm-aut, na 17 razlike.

– Uradio sam to da se igrači ne bi opustili nakon te serije. Pavlićević je taj koji igra na energiju, protiv Igokee je odigrao vrhunski, iako zbog bolesti nije odradio nijedan trening do meča. Zbog toga njemu kapa dolje. I Baćović je bio povrijeđen, ali je dao svoj doprinos koliko je mogao. Tasić je odigrao iskusno, probali smo malo da ga sačuvamo, pogotovo zbog neke odbrane. Ali generalno energija cijele ekipe je bila kakva treba da bude.

Nakon serije početkom druge četvrtine pitanje pobjednika više se nije postavljalo, a prednost Podgoričana je išla i do čak 37 poena, posljednji put na 102:65, četiri i po minuta prije kraja. Posljednju polovinu četvrtine „studenti“ su odigrali previše opušteno, neki mladi igrači i indolentno u finišu, što je i te kako naljutilo Žakelja.

– Baš nijesam zadovoljan kako su odigrali igrači kojima sam dao šansu na kraju. Kad dobiješ priliku, moraš drugačije da je iskoristiš, bilo da je u pitanju pola ili 10 minuta. Ne razumijem kada igrač uđe u igru i to uradi lagano, pogotovo mladi igrač. O tome ćemo još da pričamo.

Na polovini ligaškog dijela, SC Derbi ima pet pobjeda i osam poraza. Interesantno, isti skor su „studenti“ imali nakon 13 kola i u prošloj, debitantskoj sezoni. Ove sezone su, međutim, u 13 kola čak osam puta igrali u gostima.

– Raspored nam je bio težak, i u jednom trenutku smo imali četiri uzastopne utakmice na strani. U drugom dijelu imaćemo osam utakmica kod kuće, gdje igramo bolje, to se i vidi. Ali ne gledam na to gdje igramo, moramo prvo jako da treniramo, ovaj tim bez treninga ne može. Bez obzira što je skor isti kao prošle sezone, mislim da je, realno, teško da se ponovi prošla sezona, i ne treba. Bitno je da igrači napreduju, a naš cilj i dalje ostaje opstanak u ligi i radićemo sve da ga izborimo. Ali idemo utakmicu po utakmicu – zaključio je Žakelj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve