Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Žakelj: Sa ovakvom igrom mislim da možemo još nekoga da iznenadimo

SC Derbi je sada na učinku 8-10, nije daleko ni plej-of. Naredni rival je čačanski Borac

Nakon ubjedljivog trijumfa protiv Mege (83:62), u zaostalom meču 14. kola ABA lige, trener SC Derbija Andrej Žakelj je kazao da je ovo bila bitna pobjeda za samopouzdanje ekipe i nastavak takmičenja.

– Čestitam momcima, ponovo su imali nevjerovatan pristup, izvukli su maksimum iz sebe. To je ono što tražim od njih, uz sve greške koje pravimo. Ali, sa ovakvim zalaganjem, odbranom i borbenom igrom mislim da možemo još nekoga da iznenadimo, rekao je Žakelj.

SC Derbi je sada na učinku 8-10, nije daleko ni plej-of. Naredni rival je čačanski Borac.

– Idemo korak po korak. Ova utakmica je bila teška, rezultat, možda, nije mjerilo, ali na kraju je bitna pobjeda. Čestitam i Megi, želim im sve dobro, zaključio je Žakelj.

Trener Mege Vladimir Jovanović kaže da je znao da njegovi izabranici nakon serije teških mečeva neće biti na zadovoljavajućem nivou.

– Normalno, nisam znao i nadao sam se da nećemo biti na nivou od večeras. Prethodna utakmica nas je jako iscrpila, pogotovo na fizičkom nivou, i mi smo se od prvog momenta, kao alibi varijanta, ponašali kao da smo umorni, bez obzira što je utakmica tek počela. A kriterijum koji je uspostavio SC Derbi u kontaktu, u svim radnim elementima, trčanju, skoku, bio je na njohovoj strani od prvog do posljednjeg minuta. Kad se na to nadoveže i njihov procenat šuta za tri poena, razlika, možda, i nije velika. Mi smo podbacili u svim elementima. Za tri dana igramo protiv Budućnosti, pokušaćemo da analiziramo ovaj poraz i oporavimo ekipu za taj meč, rekao je Jovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve