Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Žakelj: Presudili su skok i odbrana u drugom dijelu

Podgorički tim dobio je drugi dio meča sa 21 razlike, što mu je na kraju bilo dovoljno za trijumf, 88:74

Trener SC Derbija Andrej Žakelj smatra da su dobra defanziva i kontrola skoka u drugom dijelu donijeli pobjedu u meču sa Borcem.

Podgorički tim dobio je drugi dio meča sa 21 razlike, što mu je na kraju bilo dovoljno za trijumf, 88:74.

“Počeli smo mekano, bez agresivnosti, iako smo poslije Krke htjeli da pokažemo reakciju. Na domaćem terenu energija mora da bude prava. Imali smo mnogo grešaka u prvom dijelu, ali u drugom su odbrana i skok presudili. Mislim da smo na kraju zasluženo slavili protiv veoma kvalitetne ekipe. Domaći teren jeste prednost, tako i mi moramo da ga koristimo. Bolja je energija u “Morači” i zadovoljan sam učinkom u prvih sedam kola. Ali, još je rano, jedna povreda može da poremeti sve. Do sada je sve pod kontrolom”, rekao je trener Andrej Žakelj.

Sa druge strane, nezadovoljan je bio trener Čačana Marko Marinović.

“Ne dopada mi se način na koji igramo, a to što smo imali težak raspored nije toliko bitno. Ova utakmica je bila za nijansu bolja od nekih prethodnih, ali nedovoljno za trijumf. SC Derbi je dolaskom Vinjalesa postao ozbiljna ekipa. On i Pavlićević su odlični plejmejkeri, vode ekipu. Podgoričanima želim sreću i čestitam na pobjedi”, kazao je Žakelj.

Nakon sedam kola SC Derbi ima četiri pobjede i tri poraza, a u sljedećem kolu gostovaće FMP-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve