Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Žakelj: Nisam očekivao takav bilans, još uvijek se tražimo

Tri pobjede u prvih pet kola, neočekivan i iznenađujući je bilans košarkaša SC Derbija na startu debitantske sezone u Admiralbet ABA ligi

Tri pobjede u prvih pet kola, neočekivan i iznenađujući je bilans košarkaša SC Derbija na startu debitantske sezone u Admiralbet ABA ligi.

Podgoričani su kod kuće savladali Zadar i Cibonu, u gostima su bili bolji od Splita.Takvim učinkom najprijatnijeg iznenađenja regionalnog takmičenja je iznenađen i trener “studenata” Andrej Žakelj.

– Iskreno, nisam očekivao takav bilans nakon pet kola, jer još uvijek mislim da se tražimo. Pogotovo u napadu neki igrači moradu da dođu u bolji ritam. Na početku sezone je cilj bio da dobijemo ove utakmice kod kuće, dok je pobjeda na strani protiv Splita bila velika. Tri pobjede u pet kola je za nas lijep, dobar rezultat, ali to ništa ne znači, tek je početak sezone. Nastavljamo dalje da radimo treba da ostanemo fokusirani – ističe Žakelj.

SC Derbi je treću pobjedu protiv hrvatskih timova ostvario u poneđeljak veče u “Morači” protiv Cibone (93:87), u meču u kojem je konstantno vodio od sredine prve četvrtine, imao i 19 poena prednosti (58:39), sredinom trećeg kvartala. Zagrepčani su u finišu meča uspjeli da ublaže poraz, a malo je falilo da se meč neočekivano zakomplikuje. Srećom po domaće, lopta je, praktično, “izašla” iz obruča nakon šuta za tri poena Vildose, pri vođstvu domačćih 90:85, na 40-ak sekundi prije kraja. Zbog pada koncentracije tokom meča, a nakon velike prednosti Podgoričana, Žakelj se često ljutio i vikao na svoje igrače, tražeći maksimalan fokus.

– Koncentraciju i fokus zahtijevam na treningu, a pogotovo na utakmici. Nisu na nivou koji želim, to traje, i tu imamo veliki prostor za napredak. Međutim, kroz treninge i utakmice već se vidi napredak i na tom planu, ali može bolje, a ja sam zahtjevan oko toga. Tako će i biti – dodaje Žakelj.

Amerikanac portorikanskog porijekla Kajl Vinjales je ponovo bio centralna figura u pobjedi SC Derbija sa 32 poena, na dvije posljednje utakmice je ubacio ukupno 69 poena.

– Ponavljam, ne volim da pričam o individualnom učinku. Ali, njemu treba neka sloboda u igri, koju mu i dajemo. Međutim, kad dobijemo, svi smo dobili, kad izgubimo, svi smo meč izgubili. Ja se nadam da će Vinjales ovako nastaviti – istakao je trener Podgoričana, koji protiv Cibone nije mogao da računa na Vasilija Baćovića zbog ovrede leđa, zbog koje će najvjerovatnije preskočiti i naredni meč pu gostima protiv Krke.

Nakon pet kola, SC Derbi više nije nepoznanica za rivale, koji će se u narednom periodu kvalitetnije pripremati za mečeve sa “studentima”, što će ubuduće otežati posao debitantu u ABA ligi.

– Mi već vidimo neke analize koje rade na nama, na nekim našim igračima. Sve teže, recimo, dolazimo, do otvorenih šuteva i igre koju želimo. Međutim, to je sve normalno, jer se i mi spremamo za protivnike. Sigurno je da će iz kola u kolo to biti teže, ali probaćemo da nađemo način da se izborimo sa tim – zaključio je Žakelj.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve