Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Žakelj: Meč sa Partizanom dobar test

Studenti su u 13 mečeva upisali pet pobjeda, ali su slavili samo jednom u posljednjih šest utakmica.

Košarkaši SC Derbija već 20 dana nisu igrali meč u Admiralbet ABA ligi.

Još od poraza od Mornara 25. decembra u ”Morači”, u međuvremenu su zbog koronavirusa odloženi dueli sa Megom i Zadrom…

Sada je vrijeme za povratak na parket – danas je u Podgorici rival Partizan od 19 sati.

”Studenti” su u 13 mečeva upisali pet pobjeda, ali su slavili samo jednom u posljednjih šest utakmica.

– Dočekujemo ekipu koja je u srijedu sjajnom partijom dobila Trento i koja cijele sezone igra na visokom nivou. Odlično je vođena i za nas je ovaj meč dobar test i jedna od na psihološkom planu lakših utakmica u sezoni, rekao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Podgoričani su u prvom dijelu sezone od Partizana izgubili ubjedljivo – bilo je 79:57.

– Imamo puno toga da nadoknadimo nakon tri sedmice pauze i vidjećemo kakva će biti reakcija nakon koronavirusa. Nadam se da je ovo meč u kojem možemo da popravimo određene stvari i damo maksimum u datom momentu, istakao je Žakelj.

Milić Starovlah vjeruje da njegov tim ima šansu.

– Poslije jednog perioda bez utakmica zbog koronavirusa, u kojem smo trenirali u skraćenom sastavu sa svega šest-sedam igrača, dolazi utakmica protiv ekipe Partizana. Svi znamo ko je Partizan, da je to jedna od najboljih ekipa u ligi. I biće fizički zahtjevno, ali moramo da pokažemo karakter. Kvalitet Partizana je neosporan, ali sa našom borbom, posvećenošću i fokusom vjerujem da možemo da igramo protiv njih, kazao je Starovlah.

Partizan želi da nastavi niz pobjeda.

– Još jednom moram da kažem – dobro je da igramo utakmicu. U ovoj situaciji, kada se odlažu mečevi i u lokalnim prvenstvima po Evropi, za nas je dobro da nastavimo u tom ritmu u kom smo. Da igramo, naravno sa velikim poštovanjem prema ekipi Studentskog centra, zato što su i u Beogradu u prvom dijelu sezone pokazali da mogu da igraju veoma dobro. To rade cijele sezone i moramo da odigramo skoncentrisano od prvog do posljednjeg minuta, rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve