Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Žakelj: Cibona igra brzu u atletsku košarku, ali možemo da pariramo

Studenti imaju skor od po dvije pobjede i poraza, a nakon trijumfa u Splitu u prošlom kolu nakon 50 minuta borbe sa domaćinom slijedi okršaj sa Cibonom.

Košarkaši SC Derbija su u prva četiri kola Admiralbet ABA lige pokazali da ne žele da imaju samo epizodnu ulogu u debitantskoj sezoni.

Imaju skor od po dvije pobjede i poraza, a nakon trijumfa u Splitu u prošlom kolu nakon 50 minuta borbe sa domaćinom slijedi okršaj sa Cibonom.

”Studenti” zagrebačkog velikana dočekuju sjutra u “Morači” od 18 sati.

– Protiv Cibone tražimo novu pobjedu. Učinićemo sve da do nje dođemo, ali neće biti lako. Cibona igra modernu, brzu, atletsku košarku i zasluženo je na tabeli tu gdje jeste. To je dobro vođena ekipa i ako želimo trijumf, moramo da budemo skoncentrisani i na energetskom nivou 40 minuta, rekao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Cibona je prvi poraz u sezoni upisala prošlog petka kada je izgubila od Partizana.

– Nadam se da ćemo pokazati neke elemente iz prošlih utakmica gdje smo bili dobri, popraviti još neke i nadam se da ćemo pobijediti, kazao je Žakelj.

Optimista je i mladi centar Tomislav Ivišić.

– Cibona je dobra ekipa, dobro je ušla u sezonu. Moramo da zaustavimo njihovo trčanje, igru u tranziciji i smanjiti pritisak. Dosta kradu lopte, imaju atlete u ekipi, dobro skaču. Ako sve te segmente zaustavimo, imamo šansu za pobjedu, poručio je Ivišić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve