Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Zagrijavanje za Evrokup: Crnogorski derbi, generalka za novu sezonu

Za Podgoričane, biće to šesti prijateljski duel tokom priprema na kojima su do sada neporaženi; već u utorak u grupi B Evrokupa igraće protiv italijanske Breše u Podgorici. Sa druge strane, Mornar u srijedu čeka gostovanje njemačkom Ulmu u istoj grupi Evrokupa

Naši ABA ligaši i najjači klubovi, Budućnost i Mornar, u međusobnom duelu u ,,Morači” će večeras (19h) igrati posljednju pripremnu utakmicu, uoči starta sezone u Evrokupu.

KK Budućnost, Foto: Pobjeda.me

Za Podgoričane, biće to šesti prijateljski duel tokom priprema na kojima su do sada neporaženi; već u utorak u grupi B Evrokupa igraće protiv italijanske Breše u Podgorici. Sa druge strane, Mornar u srijedu čeka gostovanje njemačkom Ulmu u istoj grupi Evrokupa. Barani žele da protiv Budućnosti pokažu, da su vezani porazi od Crvene zvezde i Borca na posljednja dva meča turneje u Srbiji bili prije svega rezultat umora.

Oba crnogorska tima ciljaće drugu fazu Evrokupa – i oba iščekuju rasplet situacije vezan za eventualni početak sezone ABA lige, prvobitno zakazan za prvi vikend oktobra. U regionalnom takmičenju i jedni i drugi ciljaće vrh.

Ovaj, večerašnji duel, je prvi od potencijalno velikog broja crnogorskih debija tokom sezone (Evrokup, ABA liga, domaća Erste liga, potencijalno i nacionalni kup). I prvo odmjeravanje snaga ekipa koje su, po ocjeni košarkaške javnosti regiona, kvalitetniji nego u prethodnoj sezoni.

“Za nas, ovo je prije svega vrlo korisna provjera, jer smo do sada imali jedan meč protiv rivala visokog kvaliteta, Cedevita Olimpije, prošle sedmice u Ljubljani. Zato ovaj duel protiv Mornara moramo iskoristiti na pravi način. I nakon dugog perioda treninga i priprema kojima smo zadovoljni, dočekamo start sezone u Evokupu i važan meč protiv Breše spremni”, poručio je Petar Mijović, strateg Budućnosti.

Za ,,plave” je hendikep povreda koljena Alekse Ilića, krilnog centra pred kojim je potencijalno duži oporavak. Očekuje se debi novajlije Vilija Rida u utorak protiv Breše.

Sa druge strane, Mornar ovaj duel dočekuje kompletan, uz dobar utisak koji je barski tim ostavio na turneji mečeva u Srbiji (skor 3-2). Posebno u meču protiv Partizana i pobjedi u Beogradu, tim Mihaila Pavićevića je pokazao da će biti konkurentan u borbi za vrh ABA lige.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve