Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Zabrinjavajuće stanje u NBA ligi: Raste broj zaraženih na Floridi

Iz dana u dan se na Floridi uvećava broj zaraženih, ima ih skoro 94 hiljade, čime je ta država postala žarište, uz Teksas i Arizonu. Tokom najmanje jednog razgovora sa visokim rukovodiocem kluba, komesar NBA lige Adam Silver priznao je porast broja zaraženih na Floridi

Sve veći broj slučajeva korona virusa na Floridi izaziva zabrinutost među igračima, upravama klubova i rukovodstvu NBA lige, uoči planiranog nastavka takmičenja krajem jula u Orlandu.

Silver, Foto: Twitter/Eurohoops

Iz dana u dan se na Floridi uvećava broj zaraženih, ima ih skoro 94 hiljade, čime je ta država postala žarište, uz Teksas i Arizonu.

Tokom najmanje jednog razgovora sa visokim rukovodiocem kluba, komesar NBA lige Adam Silver priznao je porast broja zaraženih na Floridi.

Izvori tog kluba opisali su opšti ton tog poziva, uključujući i pitanja koje je Silver postavio, kao napet. U drugom pozivu Silverov ton bio je “odlučan ali tmuran”, prenio je I-Es-Pi-En (ESPN).

Kako se navodi, Silver je odlučan da se sezona nastavi 31. jula na imanju Volta Diznija u Orlandu, iako priznaje ozbiljnost situacije u vezi sa porastom broja zaraženih.

Trening kampovi trebalo bi da počnu devetog jula, a Silver je rekao da je uvjeren da će zadržavanje na imanju zaštititi igrače od pandemije.

Igrači su održali virtuelni sastanak i izrazili su zabrinutost zbog situacije. Oni su istakli podatak da zaposleni u Diznivorldu, koji ne stanuju u kampusu, neće biti testirani. Naveden je i jedan od olakšavajućih podataka, a to je da su brojni novi slučajevi zaraze prijavljeni daleko od Orlanda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve