Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Za sada sve po planu: Iskra polako, ali sigurno trasira put ka Evropi

Polako, ali sigurno, izabranici Aleksandra Nedovića preskaču prepreke, jednu za drugom i što je mnogo važnije iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje i odgovornije i prema klubu i prema vjernim navijačima

Ako su rezultati Iskre u prethodna dva kola protiv Podgorice i Koma mjerilo spremnosti jedne ekipe da realizuje zacrtani plan i program u tekućoj takmičarskoj sezoni, onda nema dileme da će Danilovgrađani uspjeti da ostvare istorijski san, odnosno plasman u Evropu.

Iskra, Foto: FK Iskra/FB

Polako, ali sigurno, izabranici Aleksandra Nedovića preskaču prepreke, jednu za drugom i što je mnogo važnije iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje i odgovornije i prema klubu i prema vjernim navijačima.

Zadovoljstvo postignutim ne krije šef stručnog štaba koji posebno ističe angažovanje i profesionalni odnos prvotimaca, naročito iz prvog poluvremena protiv zlatičana.

“To su bila potpuno dva različita susreta. U Lješkopolju nijesmo bili dovoljno agresivni u fazi napada, praktično bez ijedne izglednije prilike za gol, za razliku od meča na stadionu ,,Braće Velašević“ kada smo lepršavom i nadahnutom igrom sa dosta uigranih akcija i atraktivnih poteza slomili otpor protivnika prije odlaska na odmor. Sigurno da treba nastaviti u istom ritmu i zadržati bodovnu razliku u odnosu na konkurente, prije svega Zetu i Podgoricu i ukoliko se eventualno ukaže šansa pomrsiti račune drugoplasiranoj Sutjesci”, rekao je Nedović, uvjeren da će njegovi mladići izdržati žestok tempo u preostalih jedanaest utakmica.

Međutim, to je mnogo lakše reći, nego ovjeriti na terenu te prema tome ,,crveno-bijele“ očekuju nova vjerovatno još teža iskušenja i kući i na strani, tim prije, jer će brzonogi Karaklajić, zbog teže povrede pauzirati neko vrijeme.

“To je za nas veliki hendikep. Nikola je bio u punoj formi i preksinoć je dominirao sve do momenta kada mu je u kontaktu sa bekom Koma u šesnaestercu gostiju napukla arkada i slomljena ruka”, konstatovao je Nedović, ali vjeruje da će saigrači uložiti još veći trud da nadoknade njegovo odsustvo.

Pored ovog Nedović upozorava da će i drugi faktori uticati na dalji tok šampionata, pa sugeriše potencijalnim kandidatima za najbolju jedanaestoricu da dobro vode računa o ishrani, odmoru, treninzima i drugim aktivnostima na terenu i mimo njega, kako bi mudrom taktikom ovu sezonu uspješno priveli kraju.

Sa druge strane ništa manje i agilna uprava kluba na čelu sa predsjednikom Blažom Šaranovićem čini sve da uslovi na stadionu budu optimalniji i za nastupe i za publiku. Od sekretara Zorana Dragovića dobili smo informaciju da su u završnoj fazi radovi na osposobljavanju novinarske lože i da je u pripremi montaža reflektora na pomoćnom terenu sa vještačkom podlogom koji će uskoro biti spreman za prvenstvene okršaje mlađih selekcija.

“Već je postavljena ograda i urađen projekat za novi parking prostor za službena lica. Takođe, nastojimo da u roku završimo poslove na ostaloj infrstrukturi kako bi zadovoljili kriterijume takmičarske komisije FSCG i FIFA”, rekao je Dragović i naglasio da su dostavljeni savezu priklupljeni papiri i neophodna dokumentacija za licenciranje Iskre za međunarodnu scenu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve