Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Za Rafaela Nadala je ova sezona završena, planira da igra sljedeće godine

Nadal je prisutnim novinarima saopštio da neće igrati do kraja sezone, pošto planira da se potpuno oporavi od povrede i vrati na teren sljedeće godine.

Jedan od najboljih tenisera u istoriji Rafale Nadal soapštio je danas da neće igrati na predstojećem Rolan Garosu, Grend slem turniru na kojem je u karijeri čak 14 puta podizao pobjednički pehar.

Nadal je prisutnim novinarima saopštio da neće igrati do kraja sezone, pošto planira da se potpuno oporavi od povrede i vrati na teren sljedeće godine.

Iako je proteklih godina učio muku sa fantomskom povredom stopala za njega je ova sezona završena zbog problema sa kukom

U poslednje tri godine Nadal je vrlo malo igrao u drugom dijelu sezone, tako da odluka da ne uzima reket u ruke do 2024. nije neko veliko iznenađenje.

“Oporavak od povrede koju sam zadobio u Australiji nije prošao kako sam očekivao. Brojne ciljeve nisam mogao da ostvarim od tada, tako da je nastup na Rolan Garosu nemoguć. S obzirom na to da svi znate koliko mi taj turnir znači, jasno vam je koliko je ovo teška odluka za mene. Nemam namjeru da igram u narednih nekoliko mjeseci”, rekao je Nadal na početku konferencije.

Ipak, Nadal nije, kako su to mnogi očekivali, objavio i da je završio karijeru. Plan mu je da se naredne godine vrati na teren, ali i da se poslije toga penzioniše.

“Nisam trenutno u stanju da se takmičim, nije to moguće. Probaću da se oporavim narednih mjeseci, neću određivati datum kada bi trebalo da se vratim na teren. Kada budem fizički spreman, krenuću ispočetka. Moglo bi da se desi da na kraju godine, recimo, zaigram u Dejvis kupu. I da spreman dočekam početak naredne sezone. Mislim da će to biti moja posljednja godina u karijeri”.

Najbolji teniser na šljaci u istoriji “bijelog sporta” želi da mu slejdeće godine bude posljednja sezona u karijeri i da sa terena ode kao teniser, a ne kao povrijeđeni igrač.

“Ako bih sada nastavio da igram, onda sljedeće godine ne bih mogao. Neću igrati narednih mjeseci, ne idem na Rolan Garos, ali stoji moja namjera da naredne godine budem na terenu. Želim da sa terena odem u penziju, da kažem zbogom onima koji su me podržavali”, zaključio je Nadal.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve