Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Za mališane: Pobijedio tešku bolest, a sada trči sedam maratona za sedam dana

Kristijan je iz Splita krenuo u četvrtak, na Svjetski dan borbe protiv kancera preko Ruskamena, Drašnica, Ploča, Stona, Orašca, Čilipa, a planirano je da na rivu Pine u Tivtu stigne u srijedu

Prije 13 godina otkrio je svoju najveću sportsku ljubav i magičnih 42.195 kilometara, a prije četiri i koliko život može da bude okrutan, ali istovremeno i kakvu snagu nosi u sebi…

Vodio je bitku sa opakim tumorom, pobijedio je i sada opet trči. I više nema namjeru da se zaustavi. A njegovi maratoni polako postaju izvor snage i za mnoge druge koji se bore protiv teške bolesti prije svega djeci.

On je Kristijan Sindik, ima 45 godina, rođen je u Splitu, a korijene vuče iz naše zemlje, iz Tivta. I upravo će dva grada za koja je posebno vezan spojiti tako što će za sedam dana istrčati isto tokoliko maratona. Sve u humanitarnom pohodu kako bi skupio što više novca za mališane oboljele od tumora, koji se liječe na Onkologiji u Splitu.

Kristijan je iz Splita krenuo u četvrtak, na Svjetski dan borbe protiv kancera preko Ruskamena, Drašnica, Ploča, Stona, Orašca, Čilipa, a planirano je da na rivu Pine u Tivtu stigne u srijedu.

– U Splitu sam se rodio, ali sam svake godine praznike provodio u Tivtu, gdje imam brojne prijatelje i rodbinu. Zato sam se odlučio da spojim dva moja grada, a i kilometraža se nekako idealno uklopila, objasnio je Sindik hrvatskim medijima. “Na granici Hrvatske i Crne Gore čekaće me petnaestak članova Triatlon klubova Kotor i Herceg Novi, koji će me pratiti do cilja.

S obzirom na to da će svakog dana trčati po 42 kilometra, a da uz to ima 45 godina, jasno je i u koliko zahtjevan poduhvat je krenuo ovaj veliki čovjek.

– Nemoguće je istrčati punom snagom maraton svih sedam dana, biće dionica na kojima ću jednim dijelom i hodati, ali sve u okviru limita od 6,5 sati za koliko svaki maraton mora da se zvanično istrči, istakao je Sindik.

Kristijan se dotakao i trenutka koji mu je promijenio život…

– Samo par mjeseci nakon što sam kompletirao IronMan trku, dijagnostikovana mi je metastaza tumora. Prebolio sam to i sada uvijek osjećam potrebu da pomognem. Nažalost, već godinu svi pričamo samo o jednoj temi i bolesti, a svi životi su jednako važni. Međutim, za mene životi djece, ipak, moraju da budu prioritet, zaključio je Sindik, koji je zaslužio da ga u srijedu dočeka što više Tivćana i na pravi način pozdrave njegovu sjajnu misiju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve