Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

WABA liga: Testirane košarkašice Crvene Zvezde u Podgorici

Igračicama su izmjerene antropometrijske mjere i dobijeni podaci o visini tijela, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela košarkašica, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametri metabolizma. Takođe, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su u Podgorici testiranje košarkašica Crvene Zvezde iz Beograda.

Crvena zvezda mjerenje: Foto: Cdm.me

Gostovanje ŽKK Crvena Zvezda u Podgorici, u okviru odigravanja utakmice WABA lige, između ŽKK Budućnost i ŽKK Crvena Zvezda, bio je povod da profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore izvrše testiranje i mjerenje košarkašica iz Beograda.

Igračicama su izmjerene antropometrijske mjere i dobijeni podaci o visini tijela, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela košarkašica, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametri metabolizma. Takođe, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

“Hvala Fakultetu za sport. Rezultati do kojih su došli poslužiće nam u praćenju statusa košarkašica tokom takmičarske sezone”, istakao je trener Dragan Vuković.

“Danas je naučna baza Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje dopunjena koašarkašicama Crvene Zvezde, kluba koji traje od 1945. godine, i koji u svojoj riznici ima mnogo trofeja. Nadamo se da ćemo uspjeti da izvšimo testiranja još nekoliko klubova učesnika WABA lige i na taj način dobijemo veoma značajne rezultate u vezi sa modelnim karakteristikama igračica koje igraju ovu ligu”, istakao je doc. dr Milovan Ljubojević.

Mjerenje su obavili doc. dr Milovan Ljubojević i doc. dr Danilo Bojanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve