Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

WABA: Kreće TOP 8 faza, Budućnost cilja F4

Utakmica Budućnosti i Badela je na programu 5. januara sa početkom u 18 časova i 30 minuta

WABA liga košarkašica nastavlja se utakmicama TOP 8 faze, a u prvoj rundi, snage će odmjeriti Budućnost – Badel, Orlovi – Požega, Vojvodina – Montana, Celje – Triglav. Utakmice su na programu 5. januara.

Podgoričanke su grupnu fazu završile sa maksimalnim učinkom, 10-0, pa sa prve pozicije ulaze u TOP 8 fazu, sa realnim izgledima da u podmlađenom sastavu stignu do cilja, a to je plasman na finalni turnir regionalnog takmičenja.

“Nismo imali vremena za odmor tokom praznika, jer nas očekuju velika iskušenja na putu ka cilju, a to je plasman na finalni turnir WABA lige. Badel je ove sezone najbolja ekipa u Sjevernoj Makedoniji, ali nema potrebe za nekom detaljnom analizom, jer je jasno da smo favoriti na domaćom terenu, iako Badel nije ekipe za potcjenjivanje, naprotiv. Međutim, vjerujem da će pristup utakmici biti na željenom nivou, da ćemo imati dovoljno energije u oba smjera, a u tom slučaju kvalitet, koji je na našoj strani, će doći do izražaja”, naglasio je trener Budućnosti, Vladan Radović, pa nastavio:

“Ulazimo u seriju zahtijevnih mečeva. Biće izazovno u januaru, jer već 11. januara gostujemo Celju, koja je po mom mišljenju ove sezone ekipa sa boljim rosterom nego lani, zatim nam dolazi Montana, pa idemo na neugodno gostovanje ekipi Požege. U suštini ove četiri utakmice dosta toga će pokazati i što se tiče plasmana na finalni turnir i samog finalnog turnira. Ostvareno u prvom dijelu sezone ne sme da nas zavara, ekipa Budućnosti ima mnogo potencijala i prostora za napredak i tome treba da težimo. Želimo na finalni turnir, ali želimo i da budemo konkurentni u borbi za tron”.

Utakmica Budućnosti i Badela je na programu 5. januara sa početkom u 18 časova i 30 minuta.

Tabela: Budućnost 6-0, Celje 5-1, Montana 4-2, Požega i Orlovi 3-3, Vojvodina 2-4, Triglav 1-5, Badel 0-6.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve