Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Vušurović blizu ličnog golgeterskog rekorda

Dvadeset šestogodišnji Cetinjanin završio je jesen kao drugi strijelac ekipe sa pet golova u šampionatu Bosne i Hercegovine. Brzonogi krilni napadač, koji može da pokriva i poziciju desnog beka, pomogao je ekipi da se uzdigne do zone Evrope nakon sporijeg ulaska u domaće takmičenje

Dobra polusezona za Milana Vušurovića u banjalučkom Borcu.

Dvadeset šestogodišnji Cetinjanin završio je jesen kao drugi strijelac ekipe sa pet golova u šampionatu Bosne i Hercegovine.

Brzonogi krilni napadač, koji može da pokriva i poziciju desnog beka, pomogao je ekipi da se uzdigne do zone Evrope nakon sporijeg ulaska u domaće takmičenje.

– Zadovoljan sam ličnim učinkom. Došao sam u redove prvaka države, među paklenu konkurenciju, ali izborio sam se za veliki broj utakmica i lijepu brojku golova. Od 19 kola, ja sam 16 puta bio na terenu, pet puta sam tresao mrežu, upisao četiri asistencije i trudio se da doprinesem rezultatima kada god sam dobio šansu. Vjerujem da sam opravdao očekivanja, za Arenu kaže Vušurović.

Borac je prošle sezone bio šampion, ali nakon toga nije najbolje započeo takmičarsku godinu.

Bolno je eliminisan od Kluža u Evropi, potom je uslijedio poraz od Belfasta, a to je ostavilo traga na start u Premijer ligi BiH.

Promijenio se trener, igrači su odlazili i dolazili, a ”Velikan iz Platonove” tražio formu.

Iskoristio je to Zrinjski za ozbiljan bijeg na vrhu tabele, s tim što se Borac vremenom dizao.

Vušurović je jedan od igrača koji su zaslužni što ”crveno-bijeli” zimuju na trećoj poziciji, a u igri su i za trofej Kupa.

– Stigao sam u klub poslije osvojene titule, a pred izazove na ino sceni. Rekli su mi da je u Banja Luci bila ogromna euforija zbog trofeja. Možda se ekipa malo i emotivno potrošila nakon svega, pa je to bio razlog slabijeg ulaska u Evropu. Nijesmo najbolje otvorili ni prvenstvo. Imali smo nekoliko kikseva na startu i zaostali na tabeli. Odbrana titule je postala gotovo nemoguća misija jer Zrinjski na vrhu ima 18 bodova više od nas, a 12 ispred drugoplasirane Tuzle. Mi smo treći, borićemo se za drugo mjesto i Evropu, a pojurićemo i trofej Kupa , ističe Vušurović.

Hitronogi ofanzivac na putu je da obori rekord po broju pogodaka u sezoni.

U Lovćenu je dao šest, isti učinak imao je i u Budućnosti, a u dresu Borca već se pet puta upisao u listu strijelaca.

Kruna zapaženih izdanja stigla je na kraju jeseni kada je dva puta savladao golmana Slobode iz Tuzle.

– Posljednji golovi se nekako i najviše pamte. Odigrali smo dobru utakmicu, a ja sam dva puta pogodio mrežu Slobode. Sa tom pobjedom smo prestigli Sarajevo i na odmor otišli kao treći tim na tabeli. Nadam se da ću na proljeće biti efikasan i u Borcu imati sezonu sa najviše datih golova, ističe nekadašnji fudbaler letonske Rige, bugarskih Vereje i Botev Vratsa, kao i Napretka iz Kruševca i Radnika iz Bijeljine.

Vušurović je bio mladi reprezentativac Crne Gore, a nikada nije skrivao san da nastupi na naš najbolji državni tim.

– Sve što radim – radim da bih ostvario glavni cilj. To je – poziv u našu A selekciju. Trudim se, a i još više ću, da bih igrama i učinkom zaslužio mjesto u reprezentaciji. Nadam se da ću skrenuti pažnju i biti na oku selektora. U najboljim sam godinama, u dobroj formi i vjerujem da će i za mene biti mjesta na spisku za neke buduće akcije, naglašava Vušurović.

Ugovor sa Borcem ima do ljeta…

– Već ima naznaka da bih mogao da produžim saradnju sa Borcem, mada ima i drugih poziva. Ne opterećujem se. Lijepo mi je u Banja Luci. Borac je veliki, organizovan klub, sa visokim ambicijama. Na odmoru sam do 10. januara, potom krećemo sa treninzima, idemo na pripreme u Antaliju… Želim da se što bolje spremim i proljeće odigram na visokom nivou, zaključio je Vušurović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve