Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković uživa u Emiratima: Lijepo mi je ovdje, 75 puta sam se testirao prije vakcinisanja

Proslavljeni crnogorski odbojkaški trener je protekle dvije sezone radio u Al Ainu, na čijoj klupi je bio i u sezoni 2007/2008, kada je osvojio titulu (prije toga je dvije sezone vodio reprezentaciju te zemlje)

Uz Budućnost (gdje je proveo skoro deceniju) i Budvansku rivijeru (osam i po godina), te Japan, gdje je radio šest godina, Ujedinjeni Arapski Emirati su, uzimajući u obzir godine rada, četvrta po redu omiljena trenerska odbojkaška ”destinacija” za Veselina Vukovića.

Proslavljeni crnogorski odbojkaški trener je protekle dvije sezone radio u Al Ainu, na čijoj klupi je bio i u sezoni 2007/2008, kada je osvojio titulu (prije toga je dvije sezone vodio reprezentaciju te zemlje).

S obzirom na to da ima još dvije godine ugovora, i da nema razloga da mijenja sredinu (osim u slučaju neke ekstra ponude), Vuković bi mogao potpuno da se odomaći u Ujedinjenim Arapskim Emiratima…

– Da mi ovdje nije lijepo i dobro, a da ljudi iz kluba nijesu zadovoljni mojim radom, s obzirom na to kako se lako i često treneri mijenjaju, sigurno ne bih toliko vremena proveo u toj zemlji – ističe Veselin Vuković na početku razgovora za Pobjedu.

Vuković je u U Al Ain, u drugom mandatu, stigao u oktobru 2019. godine, ali je pretprošla sezona prekinuta 15. marta zbog korona virusa (ekipa je bila druga u trenutku prekida prvenstva). Tada je klub ponudio, a Vuković prihvatio, novi trogodišnji ugovor, od kojeg je odradio prvu godinu. U ugovoru je i klauzula da obje strane mogu da ga raskinu, uz dogovoreno međusobno obeštećenje.

– Kad sve saberem i oduzmem, ne vidim nikakav valjan razlog da raskidam ugovor, pa 99 odsto ostajem tamo. Istina, nakon Evropskog prvenstva može da se dogodi da ,,iskoči“ ponuda za neku reprezentaciju, ali o tom, potom.

Protekla sezona u rezultatskom smislu nije bila kao prva, Al Ain je zauzeo peto mjesto u prvenstvu, i nije uspio da se plasira u plej-of, koju su igrale prve četiri ekipe, a igrao je i polufinala dva Kupa.

– Mi smo jedan od rijetkih klubova koji je napravio ozbiljnu rekonstrukciju ekipe i za ubuduće, da za tri godine napravimo rezultat. Imali smo najmlađu ekipu, koja je igrala dobro, ali nismo imali ni sreće u nekim utakmicama. Pet smo ih izgubili 3:2, a imali smo barem tri puta šansu da pobijedimo 3:1. Nismo imali ni sreću sa strancima, koji su dobri igrači, ali se nijesu pokazali u tom prvenstvu. To je specifična sredina i ne mora da znači ćeš tu biti dobar ako si dobar igrač u Evropi. U suštini, za proteklu sezonu niko nije pravio pritisak što se tiče rezultata, dogovoreno je da od igrača, koji su skoro svi iz Al Aina, napravimo novu grupu igrača. Jer, ekipa koja je igrala pretprošle sezone, prvoj kada sam ja stigao, je bila grupa igrača koju sam selektirao u sezoni 2007/2008. Slično je i u drugim klubovima, pa smo probali da napravimo ono što drugi nijesu, da podmladimo tim.

Za iduću sezonu će Vuković tražiti nove strance (dva na terenu, tri u rosteru), a ciljevi će biti veći.

– Za iduću sezonu moramo sigurno stepenicu više, dakle da se plasiramo u plej-of, a onda da za dvije godine da napadamo pravi rezultat.

Kao i svuda, zbog pandemije korona virusa je i sezona u Ujedinjenim Arapskim Emiratima bila izazovna.

– Ali Ujedinjeni Arapski Emirati su organizovana zemlja i mi smo tu dosta dobro prošli sa pandemijom. Kad sam prošlog avgusta došao tamo, već je prva linija odbrane bila vakcinisana, dakle doktori, vojnici, profesori…Mislim da su tokom sezone odložene bile svega dvije utakmice, a pozitivno na koronu je bilo ukupno svega četiri-pet igrača. Istina, testirani smo svaki treći dan. Kad se to poredi sa Poljskom, Rusijom, Turskoj, gdje je odloženo na stotine utakmica, gdje je stotine igrača bilo pozitivno na koronu, onda mogu da kažem da smo mi dobro prošli. Naravno, stalno smo bili pod nekim stresom, ko je pozitivan, ko nije, ko je bio u kontaktu sa pozitivnim. Pa se onda čeka ambulanta da dođe i obavi testiranje, pa se čekaju rezultati da se zna da li možemo da nastavimo sa treninzima. Ja sam se protekle sezone 75 puta testirao prije nego sam se vakcinisao, zaključio je Vuković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve