Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković u atletskoj eliti želi novi savršeni let

Najbolja crnogorska atletičarka i sportistkinja naše zemlje, nakon vrhunskih rezultata u posljednje dvije godine, stekla je reputaciju, a s obzirom na to da je vlasnica trenutno najboljeg rezultata u skoku uvis u dvorani na svijetu, dobila je poziv da bude učesnica mitinga u Birmingemu, gdje će naći sami atletski krem

Samo četiri dana nakon što je u Banskoj Bistrici preskočila 196 centimetara u dvorani, popravila lični i crnogorski rekord koji je postavila prije samo deset dana, Marija Vuković danas opet će se naći na zaletištu.

Najbolja crnogorska atletičarka i sportistkinja naše zemlje, nakon vrhunskih rezultata u posljednje dvije godine, stekla je reputaciju, a s obzirom na to da je vlasnica trenutno najboljeg rezultata u skoku uvis u dvorani na svijetu, dobila je poziv da bude učesnica mitinga u Birmingemu, gdje će naći sami atletski krem.

U njenoj disciplini – skok uvis ponovo će voditi bitku sa velikom Marijom Lasickene, ali nastupiće i najbrža žena Ilejn Tompson-Hera, koja je vlasnica olimpijskog zlata na kratkim stazama (100 i 200 metara), a među brojnim poznatim imenima ističe se i najbolji skakač motkom, svjetski rekorder na zatvorenom i otvorenom Armand Duplantis.

– Iza mene su dva sjajna mitinga, u Njemačkoj i Češkoj, gdje sam uspjela da u deset dana dva puta postavljam rekord. Drago mi je da je dvoranska sezona krenula fantastično, a uvijek sebi postavljam novi cilj. U Banskoj Bistrici bila sam blizu i 199 centimetara, tako da je jasno da imam te visine i želim da pokažem svoj maksimum – kazala je Marija Vuković.

Nakon Birmingema, Marija Vuković će učestvovati na Balkanskom šampionatu u Istanbulu, koji je posljednja provjera pred Svjetsko dvoransko prvenstvo, koje se održava u Beogradu, od 18. do 20. marta.

– Svjetsko prvenstvo biće nešto posebno, ali sada sam fokusirana na ono što slijedi. U Birmingemu je veliki broj atletskih zvijezda, očekujem pravi spektakl i sigurno da ću dati maksimum da ostvarim još jedan dobar rezultat. Osjećam se dobro, motivisana sam i želim da još jednom skrenem pažnju na sebe – naglasila je Vuković.

Početak takmičenja u disciplini skok uvis zakazan je za 13.20 časova.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve