Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković sa Bokanom obišao SC Morača: Planirana ulaganja u sport preko 20 miliona, dvorana će biti spremna za Euroligu

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan obišli su danas SC Morača kako bi provjerili kako protiče rekonstrukcija.

Kako je kazao Vuković, nema dilemu da ćemo početak Eurolige dočekati spremni.

”Nemam nikakvu dilemu nakon svega sto sam vidio danas da ćemo to dočekati spremni. Jedno od strateških opredjeljenja bilo je u vezi sa razvojem sporta i to ćemo i učiniti, uložićemo u sport preko 20 miliona eura i stvorićemo sve neophodne uslove za bavljenje sportom na teritoriji Podgorice”- kazao je Vuković i dodao da je renoviranje SC Morača veoma važan događaj.

”Posrijedi je istorijski uspjeh za naš grad i državu. Obećavam da ćemo mi u maksimalnoj mjeri podržati ovakve radove”- kazao je on.

Predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan čestitao je Vukoviću izbor za prvog čovjeka Glavnog grada i prvi ”terenski” radni dan.

”Drago mi je da smo Budućnost i ja dio toga. Kada je posrijedi rekonstrukcija, najvažnije je da je izgradnja galerije završena i da ćemo 15. avgusta krenuti u sređivanje parketa i postavljanje rasvjete. Nijesmo još svjesni šta je postigao KK Budućnost. Smatram da će građani Podgorice i ljubitelji  košarke cijele Crne Gore od oktobra uživati u košarci”- Kazao je Bokan.

Kako je dodao, prošle godine 92 miliona ljudi je pratilo utakmice lige, smatra da bi to trebalo dobro da iskoristimo.

”Možemo reći  da 28.8. počinje prodaja karata i već sada vlada veliko interesovanje”- dodao je on.

Kako je kazao gradonačelnik, nije slučajno što je baš prvi ‘terenski radni dan’ odlučio da provede u obilasku SC Morača.

”Ispred Glavnog grada obećavam da će imati kredibilnog partnera”- kazao je Vuković.

Jedna od najvećih promjena je uvođenje sistema elektronskih kapija na ulazima kojih će biti jedanaest, što će značajno unaprijediti i pojednostaviti ulazak gledalaca.

Jedan ulaz će moći da primi osam stotina gledalaca u roku od sat vremena, što će značajno smanjiti gužvu i redove na ulasku prije utakmica.

Takodje, posebna pažnja je poklonjena sigurnosnim slistemima koji pored ostalog obezbjedjuju i veoma brzo pražnjenje dvorane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve