Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković odlično otvorila sezonu: Osjećam se izvanredno, pravi izazovi tek slijede

''Osjećam se zaista izvanredno. Nekako bez ikakvog pritiska, bez opterećenja, skačem i uživam. Osjećam na svakom treningu da mogu i sigurno da konstatni rezultati preko 190 centimetara nijesu slučajnost. Ali sezona je tek krenula, izazovi tek slijede''

Iako je nova atletska sezona na otvorenom tek počela, Marija Vuković je u sjajnoj formi. Samo sedam dana nakon što je trijumfovala na mitingu u Kalatei, sa preskočenih 193 centimetra, crnogorska atletičarka i najbolja sportistkinja naše zemlje, otišla je dva koraka dalje na takmičenju u Kalamati.

Marija je ponovo osvojila prvo mjesto, ali je slavila sa 195 centimetara! Crnogorska rekorderka u skoku uvis iz prvog pokušaja je preskočila zadatu visinu, a s obzirom na to da je ostala sama na zaletištu hrabro je postavila ljestvicu na dva metra, želeći da napadne rekord i uđe u magični krug atletičarki sa dva metra i preko…

– Osjećam se zaista izvanredno. Nekako bez ikakvog pritiska, bez opterećenja, skačem i uživam. Osjećam na svakom treningu da mogu i sigurno da konstatni rezultati preko 190 centimetara nijesu slučajnost. Ali sezona je tek krenula, izazovi tek slijede – kazala je za Pobjedu Marija Vuković.

Koliko je bila dominantna na takmičenju u Kalamati možda najbolje svjedoči podatak da je drugoplasirana Maja Nilson iz Švedske nastup završila sa preskočenih 188 centimetara. Iako je bila sama i bez prave konkurencije na kraju, Vuković je pokazala da je već u dobroj formi.

Već sjutra nastupiće u Kalitei.

– Sigurno da sam puna optimizma i da ću nastojati da opet budem na što boljem nivou – naglasila je Vuković.

– Skakaću na mitingu u Kalitei, dok me 1. juna čeka nastup u Atini. Onda bih trebala već 11. juna da skačem na Igrama malih zemalja i naravno onda ono što je posebno za mene učešće na mitingu Dijamantske lige u Parizu – kazala je Vuković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve