Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vukovi slavili u Pljevljima: Zeta bolje igra u gostima, nego na Trešnjici

''Vukovi'' imaju 39 bodova, od čega su na ''Trešnjici'' uzeli samo 14, a na strani 25 (jedan im je oduzet zbog napuštanja terena protiv Budućnosti)

Zeta je pobjedom nad Rudarom u Pljevljima (1:0) potvrdila ono što prethodnih godina nije bio slučaj – da neuporedivo bolje rezultate postiže u gostima nego kod kuće.

”Vukovi” imaju 39 bodova, od čega su na ”Trešnjici” uzeli samo 14, a na strani 25 (jedan im je oduzet zbog napuštanja terena protiv Budućnosti).

Mnogo važnije od tog poređenja za ekipu Ratka Dostanića je što je u Pljevljima ispravila kiks iz duela sa Jezerom sedmicu ranije i vratila se u igru za izlazak u Evropu kroz prvenstvo.

– Imamo četiri boda manje od Podgorice i dva od petoplasiranog Rudara. Šest kola je do kraja i sve je moguće, ni Dečić na trećem mjestu nije siguran, bježi nam sedam bodova, navodi Goran Milojko.

– Takvo je prvenstvo, ujednačeno, neizvjesno, vjerujem da dosta toga neće biti riješeno do posljednjeg kola. Šest bodova smo od zone baraža, a Jezero ima meč manje, tako da ni sa te strane ne smijemo da se opustimo. Neophodan je maksimalan fokus do posljednjeg minuta sezone.

Zeta je pod Golubinjom nastavila sjajnu tradiciju, budući da se iz Pljevalja nije vratila neporažena još od septembra 2015. godine.

– Znali smo da meč može da odluči jedan detalj i srećom dogodio se u protivničkom šesnaestercu. Smatram da smo zasluženo pobijedili, odigrali smo taktički dobro i zrelo. Ove sezone nam bolje ide u gostima, iako je godinama ”Trešnjica” bila neosvojiva tvrđava. Nadam se da ćemo u finišu sezone igrati jednako dobro i kod kuće i u gostima i sakupiti dovoljno bodova da izađemo u Evropu, istakao je Milojko.

Zeta do kvalifikacija za Ligu konferencija, novo Uefino takmičenje, može i preko Kupa.

Imaće težak put, budući da je za rivala u polufinalu dobila Budućnost. Prvi meč je u srijedu u Zeti.

– Budućnost je favorit, već je osvojila titulu, a silno želi da prvi put u istoriji uzme duplu krunu. Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika, ali nedavno smo ih pobijedili pod Goricom i to nam daje nadu da još jednom možemo da iznenadimo. Ne prijetimo, ali imamo pravo da vjerujemo u prolaz u finale, kazao je iskusni vezista.

Poslije Budućnosti, slijedi prvenstveni meč sa Dečićem. Zahtjevna sedmica za Zetu.

– Pred nama su dva meča koja mogu da nagovijeste kakvu ćemo sezonu imati. Svaka čast Dečiću na svemu što je uradio, zaslužuje poštovanje. Trenutno, ipak, ne razmišljamo o tom meču. Da ostvarimo dobar rezultat pred revanš polufinala Kupa, pa ćemo onda spremati taktiku za Tuzi, izjavio je Goran Milojko.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve