Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukotić: Vidjeli smo da možemo sa jakima

Kvalifikacije za EP: Mlada reprezentacija septembarski ciklus završila porazima od Švedske i Italije

Dva meča, dva zvučna rivala – nula bodova. Mlada fudbalska reprezentacija nije se rezultatski proslavila u septembarskom bloku utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ali ima za čim da žali. Protiv Švedske je pod Goricom bila bolja nego što rezultat pokazuje (1:3), dok je na gostovanju prvom favoritu grupe – Italiji, u finišu imala šansu da dođe do velikog boda (1:0).

Činjenica je, međutim, i da mladi ,,sokoli“ u Vićenci nijesu pokazali previše na polju kreacije, da su ,,azuri“ imali posjed lopte od 62 odsto, šest šuteva više ka golu…

– Mislim da smo dobro parirali Italiji. Oni su igrali svoj tipičan fudbal, strpljivo su čekali našu grešku i dočekali su je kada smo loše reagovali u posljednjoj liniji. Nama je nedostajalo svježine koju smo imali na utakmici sa Švedskom četiri dana ranije. Do kraja meča smo imali nekoliko situacija u kojima smo mogli da priprijetimo i možda dođemo do izjednačenja, ali je nam je falilo energije u samoj završnici – izjavio je selektor Miodrag Vukotić za sajt FSCG.

Crna Gora poslije četiri meča ima isto toliko bodova – u martu je kod kuće remizirala sa Bosnom i Hercegovinom (2:2), u junu kao gost pobijedila Luksemburg (2:1).

Ispred nje su Švedska sa sedam i Italija sa šest bodova, dok je Republika Irska takođe na koti četiri. Sve tri selekcije, međutim, imaju meč ili dva manje.

Vukotićev tim u oktobru gostuje Šveđanima, pa dočekuje Irce. Pobjedama bi mogao da se umiješa u borbu za vrh, ali teško da ova generacija ima kvalitet za to.

– Sada treba da se okrenemo narednim utakmicama, da izvučemo pouke iz poraza od Italije. Bitno je da su igrači vidjeli da mogu da igraju sa jakim ekipama, ovog puta im je, prije svega, falila bolja fizička sprema u finišu utakmice sa ,,azurima“ – zaključio je selektor Vukotić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve