Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukčević: Ponovo smo uhvatili dobar ritam, izlazak u Evropu bi bio ogroman uspjeh

U crnogorskoj fudbalskoj ligi nema zvijezda, kvalitet je iz godine u godinu sve slabiji, ali jedan od rijetkih momaka koji iz kola u kolo pokazuje da ima ''šmek'' i za reprezentaciju je Marko Vukčević. I to upravo na poziciji beka

Ako pitate nekog dječaka koja je njegova omiljena pozicija, ne vjerujemo da bi mnogo njih reklo kako bi voljeli da budu bekovi. Ali to je danas moderni fudbal.

Ovim riječima i kao uvijek u svom stilu, jedan od najboljih trenera današnjice Jirgen Klop opisao je ulogu svog igrača u Liverpulu Trenta Aleksander-Arnolda, ali i prije svega važnost bekova u današnjem fudbalu.

U crnogorskoj fudbalskoj ligi nema zvijezda, kvalitet je iz godine u godinu sve slabiji, ali jedan od rijetkih momaka koji iz kola u kolo pokazuje da ima ”šmek” i za reprezentaciju je Marko Vukčević. I to upravo na poziciji beka.

Neumoran je po desnoj strani, kakav centaršut ima pokazao je i u dresu Crne Gore, a u srijedu i evrogolom za svoju Podgoricu koliko snažan i precizan šut ima. Ono što je najvažnije, njegov tim sada ponovo sanja istorijski izlazak u Evropu.

– Da, ponovo smo uhvatili dobar ritam, stvarno dobro igramo, prije svega opet je to kvalitetan fudbal, s tim što smo uvijek u deficitu i nedostaju nam dva ili tri igrača, istakao je Vukčević za Dnevne novine.

Atmosfera i Peković

Osim šampiona Budućnosti i posljednjeplasiranog Petrovca, ostatak Telekom 1. CFL je izjednačen, pa je jasno koliko je teško i neizvjesno izboriti plasman u Uefina takmičenja.

– Ništa nije riješeno što se tiče Evrope u jednom trenutku smo bili bliži donjem dijelu tabele nego gornjem, ali smo se vratili i eto tu smo opet. Još osam kola je do kraja i veliki uspjeh bi bio da izađemo u Evropu, nema dilemu Vukčević.

A snovi o Evropi stigli su dolaskom Milorada Pekovića na trenersku klupu kluba sa ”DG arene” šta je to novo donio nekadašnji reprezentativac Crne Gore?

– Dolazak Pekovića je definitivno donio više i klubu i igračima donio je odličnu atmosferu i uživanje je raditi u takvim uslovima”, ne krije Vukčević. “Imamo, kako se kaže, ‘i rep i glavu’ u igri, znamo u svakom trenutku šta radimo na terenu i naravno napredovali smo kao igrači mnogo svako u nekom segmentu koji nam je falio. Naravno, imamo još mnogo da radimo.

Sokolovi? Jedinstven osjećaj

Bio je Vukčević i mnogo ranije dio reprezentacije (debitovao 2015. protiv Danske), ali pravu šansu među “sokolovima” zgrabio je ove sezone tokom jeseni u Ligi nacija kod Faruka Hadžibegića, a i nedavno kod Miodraga Radulovića u kvalifikacijama za Mundijal 2022.

– Zadovoljan sam, naravno – i igrama u klubu, kao i u reprezentaciji. Svaki minut koji dobijem pokušavam da iskoristim na pravi način i mnogo sam srećan što sam igrama u klubu zaslužio da se opet nađem na spisku reprezentacije, istakao je bek Podgorice.

Dani tokom reprezentativnih akcija nešto su posebno…

“Naravno najbolji mogući osjećaj je igrati za reprezentaciju i trenirati sa tom grupom odličnih ljudi i igrača” jasan je Vukčević.

Je li vrijeme za jaču ligu?

Kao dijete Budućnosti i nakon dobrih igara ”pod Goricom” Vukčević je svojevrememo prešao u Olimpiju iz Ljubljanje, van Crne Gore igrao je i za Vojvodinu, Inter Zaprešić i teheranski Pajkan je li sa 28 godina možda vrijeme za neku jaču ligu naredne sezone?

– Uh, iskreno, volio bih da na ljeto odem negdje da se oprobam u nekoj jačoj ligi… Trenutno, ne znam još ništa – ima mnogo poziva, ali sve je to za sada daleko. Bitno je da igram dobro i da sam zdrav, pa će se sigurno desiti i nešto dobro, zaključio je Vukčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve