Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukčević ostaje: U Petrovcu optimisti, traže pojačanja

''Nebo-plavi'' su u pregovorima sa nekoliko igrača, traže se akvizicije u svim linijama tima

Petrovac će sumornu jesen, koju je završio na posljednjoj poziciji Telekom 1. CFL, pokušati da zamijeni vedrim proljećem – sa istim stručnim štabom, ali trebalo bi osvježenim igračkim kadrom.

– Idemo dalje zajedno, da vidimo hoćemo li uspjeti. Cilj je da izbjegnemo direktno ispadanje i da se domognemo baraža. Neće biti lako, čeka nas izuzetno težak posao ukoliko ne dovedemo nekoliko igrača. Teško je u januarskom prelaznom roku angažovati pojačanja, ali u ovim okolnostima i zavisno od budžeta potrudićemo se da ga što bolje odradimo, rekao je trener Nenad Vukčević za Arenu.

”Nebo-plavi” su u pregovorima sa nekoliko igrača, traže se akvizicije u svim linijama tima.

– Prioritet nam je da dovedemo što više kvalitetnih igrača. Da njih četvoricu-petoricu ”naslonimo” na kostur tima koji imamo, mislim da bi to bilo dovoljno. Naravno, da tih četiri-pet igrača na određenim pozicijama budu baš prava pojačanja, kazao je Vukčević.

Petrovac je u 19 mečeva upisao samo dvije pobjede, igrama je vjerovatno zaslužio koju više.

– Određeni kvalitet koji nam je nedostajao i velika doza sreće koju nijesmo imali doveli su nas do toga da smo na koti od 12 bodova. S obzirom na to kako smo igrali i na šanse koje smo stvarali na određenim mečevima, a nijesmo uspjeli da ih valorizujemo, uz malo te sreće ili kvaliteta mogli smo da imamo mnogo više bodova nego što imamo sada. Ipak, nijesmo ni u tolikom zaostatku u odnosu na ostale da bismo se već predavali. I prošla sezona je pokazatelj da uvijek može da se nadoknadi zaostatak. Svi u klubu smo optimisti, ali ponavljam, trebaće nam pojačanja i dovoljan budžet da bismo ih angažovali, podsjetio je Vukčević na spasilačku epizodu iz sezone 2019/20.

Petrovac zaostaje pet bodova za Titogradom, a deset za Rudarom i Jezerom.

– Trenutno nam je najbliži Titograd, što ne znači da će tako biti poslije nekoliko kola. Možda neka druga ekipa uđe u krizu rezultata, pa nju stignemo. U svakom slučaju, naš cilj je da sustignemo ekipu koja bude ispred nas, a koja će to biti pokazaće takmičenje. Sa svima igramo po dvije utakmice, mnogo je bodova u opticaju, tako da nema razloga da ne budemo optimisti.

Pripreme posljednjeplasirane ekipe Telekom 1. CFL krenuće između 8. i 12. januara.

– Najvjerovantnije ćemo, kao i obično, trenirati na Jazu, a bilo bi dobro da budemo svi zajedno u hotelu. Zimske pripreme su protekle sezone odrađene vrlo kvalitetno, nadam se da ćemo i ove imati slične uslove, naveo je Vukčević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve