Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vukčević: Naša ofanziva je dala rezultat

Petrovac je djelovao moćno, dominantno i upravo partijom protiv Iskre, podsjetio je na slavne dane (ovaj trijumf je za ,,nebo-plave najubjedljiviji od 27. aprila prošle godine kada je savladan Mornar 5:1) kada je pravio čuda

Bila je to noć u kojoj je Petrovac imao neku čudnu moć. Do nedjelje najnefikasniji tim lige (20 golova u 23 meča) potpuno je razbio Iskru (4:1), koja je uz Budućnost jedina konstantna tokom sezone koja je igrala dobro i zasluženo je od početka u vrhu.

Vukčević, Foto: Pobjeda.me

Petrovac je djelovao moćno, dominantno i upravo partijom protiv Iskre, podsjetio je na slavne dane (ovaj trijumf je za ,,nebo-plave najubjedljiviji od 27. aprila prošle godine kada je savladan Mornar 5:1) kada je pravio čuda.

Krajem 2018. deklasiran je Rudar pod Golubinjom 4:0, a kada su u pitanju mečevi pod Malim brdom Petrovac je upravo protiv Rudara slavio ubjedljiv trijumf 31. maja 2014, a uz dva trijumfa protiv Mogrena (oba puta po 2:0), te Čelika (takođe 2:0), čini se da je ovo bilo najbolje izdanje Petrovca na svom terenu od 3. oktobra 2012. kada su ,,nebo-plavi razbili u osmini finala Kupa Mogren 4:0.

“Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i znamo da bez obzira na ime rivala uvijek moramo jurišati na pobjedu. Tako je bilo i protiv Iskre, nijesmo željeli da kalkulišemo, ali iskren da budem nijesmo ni mi očekivali ovako ubjedljivu pobjedu”, iskren je Petar Vukčević, ofanzivac Petrovca.

Iako je tim pod Malim brdom poznat kao ne baš efikasan, protiv Iskre je već do poluvremena riješio gotovo sve dileme (3:1), a u nastavku pored još jednog gola, propuštene su i prilike za još ubjedljivije slavlje.

“Sama situacija na tabeli i to što igramo na svom terenu natjeralo nas je da u meč uđemo prilično ofanzivno. Možda to Iskra nije očekivala, ali upravo ta naša ofanziva je dala rezultat”, objasnio je Vukčević.

Nekadašnje dijete Budućnosti još jednom je pokazao kakav je talenat Vukčević se praktično poigravao, radio što je htjeo sa loptom. Ubjedljiv trijumf protiv Iskre koja je davno osigurala mjesto koje garantuje Evropu možda je i najbolji dokaz da Petrovac ima kvalitet za nešto više od borbe za spas.

“Definitivno smo kvalitetnija ekipa nego što to pokazuje pozicija na tabeli”, naglašava brzonogi Podgoričanin.

Titograd je nastavio niz bez pobjede, Kom osvojio samo bod, pa je Petrovac sada uvećao prednost u odnosu na opasnu zonu ima tri više od Titograda i četiri od Koma, pa želi i da osigura opstanak bez baraža.

“Sada smo u mnogo boljoj situaciji nego što smo bili. Ali nema euforije i opuštanja. Već u narednom kolu u Pljevljima protiv Rudara treba da dokažemo da zaista zaslužujemo bolji plasman. Daćemo sve da ostvarimo pozitivan ishod, jer ukoliko pozitivan niz nastavimo pod Golubinjom došli bi u mirniji položaj pred odlučujuće mečeve”, zaključio je Vukčević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve