Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vukčević nakon prelaska u Partizan: Priželjkivala sam ovo što se sada desilo

Talentovana odbojkašica je u protekloj sezoni treći put zaredom izabrana za najbolju igračicu finala Kupa u kojoj je njen Galeb došao do četvrte uzastopne krune u tom takmičenju

Potpisom za Partizan, crnogorskoj odbojkašici Neveni Vukčević ostvarila se želja kada je nastavak karijere u pitanju.

– Bar volim i vezana sam za njega, jer sam tu rođena, ali bih voljela da živim u Beogradu. Planiram da nastavim da se bavim odbojkom i za početak bih voljela da pođem u Srbiju, a odatle u neki veći klub u inostranstvu. Kao i svaki sportista, želim i nastojaću da ostvarim svoje snove…- rekla je prije četiri mjeseca doskorašnja korektorka barskog Galeba.

Talentovana odbojkašica je u protekloj sezoni treći put zaredom izabrana za najbolju igračicu finala Kupa u kojoj je njen Galeb došao do četvrte uzastopne krune u tom takmičenju.

Manje sreće imala je u prvenstvu, kada je povreda spriječila da pruži veći doprinos svojoj ekipi u u velikom finalu sa gradskim rivalom Lukom Bar, koji je slavio u majstorici. Kao nagrada za odlične partije u sezone stigao je poziv Partizana…

– Duži vremenski period sam priželjkivala ovo što se sada desilo, a to je prelazak u Partizan. Samim pozivom na provjeru bila sam na korak do ostvarenja još jednog svog cilja. Ljudi iz kluba i saigračice su me lijepo prihvatili, atmosfera je bilo dobra i shvatila sam da je to tim u kojem mogu nastaviti svoju karijeru – kaže Nevena Vukčević za portal Odbojka.me.

Igračica koja je tek postala punoljetna, sa nepunih 18 godina izabrana je za najbolju odbojkašicu u domaćem prvenstvu, a već ima i dvije godine reprezentativnog staža u seniorskoj selekciji koju predvodi njen trener iz Galeba Nikola Masoničić. Ipak, prelazak u zemlju koja je aktuelni evropski prvak za seniorke i gdje su njene vršnjakinje svjetske vicešampionke u juniorskoj konkurenciji, predstavljaće ogroman korak naprijed u Neveninoj karijeri.

– Liga je jača, ima više konkurencije i nadmetanja, što mi se sviđa. Prelazak iz manjeg tima u veći je i prelazak iz manjeg grada u veći. Beograd je veliki grad, velika mogućnost za napredak – zaključila je Nevena Vukčević, koja će sa Partizanom pokušati da se domogne titule koju u beogradskog klubu čekaju od 2014. godine.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve