Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukčević: Lači je bio jači, sada slijedi nova borba za Evropu

Sastav iz Lješkopolja uspio je da ostvari pobjedu na ino sceni kada je na svom terenu slavio sa 1:0. Ipak, nije to bila dovoljna zaliha za revanš – razigrani i rastrčani ''crno-bijeli'' su na Elbasan areni anulirali zaostatak tokom 90. minuta, dok su prolaz u narednu rundu ostvarili u produžecima

Premijerni nastup na evropskoj sceni fudbaleri Podgorice završili su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Nepremostiva prepreka bio je albanski Lači, koji je u dvomeču pokazao da je bolji tim.

Sastav iz Lješkopolja uspio je da ostvari pobjedu na ino sceni kada je na svom terenu slavio sa 1:0.

Ipak, nije to bila dovoljna zaliha za revanš – razigrani i rastrčani ”crno-bijeli” su na Elbasan areni anulirali zaostatak tokom 90. minuta, dok su prolaz u narednu rundu ostvarili u produžecima.

Lači je u ”ekstra tajmu” dao još dva gola i trijumfovao sa ukupnih 3:1.

– Za jedan mladi klub i ekipu koja je prvi put igrala Evropu – vjerujem da smo se prikazali u pozitivnom svijetlu. Ovo je za nas bilo lijepo iskustvo. Svima nam je drago zbog pobjede koju smo upisali na debiju, s tim da ostaje žal što nijesmo mogli više od toga, rekao je Petar Vukčević, desni bek crnogorskog prvoligaša.

Od prvog minuta revanša, Lači je krenuo ofanzivno, vrativši protivnika dublje na svoju polovinu.

Domaćin je priredio pravu reviju šuteva i šansi, ali nije imao rješenje za golmana Nikolu Ivezića koji je blistavu noć ukrasio bravurama između stativa.

Mladi reprezentativac Crne Gore doslovno je spasio Podgoricu u više navrata, čak i kada je izgledalo da je gol u njegovoj mreži neminovnost.

Osamnaestogodišnji čuvar mreže, međutim, nije mogao ništa u 60. minutu kada je Deliju pogodio za 1:0.

Ivezić je odveo meč u produžetke, ali tamo nije bilo spasa – Luškja u 93. i Prengaj u 114. minutu ostavili su Lači u Evropi.

– Pokazalo se da je Lači jedna ekipa kada igra u gostima, a sasvim druga kada nastupa u ulozi domaćina. Protivnik je bio bolji, imali su igru, stvarali šanse, a nas je spašavao golman Ivezić koji je branio odlično. Vidjelo se da je Lači iskusnija ekipa, da se jako dobro poznaju i imaju kvalitet. Nama je u pojedinim trenucima falilo snage, a uz to nijesmo imali ni dovoljno raspoloženih igrača. Oni su zasluženo pobijedili, a za nas je ovo bila lijepa avantura. Sada smo igrali Evropu, a nadamo se da će tako biti i narednog ljeta, ističe mladi reprezentativac.

Lači je prošao u 2. kolo, ali pitanje je kako bi se revanš odvijao da je Podgorica povela.

Nakon kontre gostiju Admir Adrović je imao zicer, obično pogađa iz takvih situacija, ali ovoga puta nije dobio duel jedan na jedan sa golmanom.

– Pričali smo o toj šansi. Šteta… To je bilo u ranoj fazi utakmice, da smo poveli – vjerujem da bi sve bilo drugačije. Imali bismo dva gola prednosti, a to bi sigurno i psihološki negativno djelovalo na igrače Lačija. Nijesmo realizovali tu priliku. Adrović je želio najbolje, ali nije imao ni sreće u završnici. Treba da budemo realni – i oni su imali izglednih prilika koje nijesu pretvorili u gol. To je fudbal. Trenutak može da promijeni sve, naglašava Vukčević.

Podgorica se okreće domaćim izazovima.

Naredne subote startuje Telekom 1. CFL, a ekipa iz Lješkopolja gostuje Sutjesci.

Ta utakmica biće pomjerena za drugi termin jer Nikšićani 22. jula igraju sa Makabijem iz Tel Aviva u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija.

– Ostali smo bez nekoliko prvotimaca koji su bili jako važni za tim. U međuvremenu su stigla pojačanja, kao i trener Dejan Roganović. Slažemo kockice i bićemo spremni za prvenstvo. Imamo dobru ekipu i potrudićemo se da ponovimo rezultat od prošle sezone kada smo bili četvrti. Nadam se da možemo da budemo i bolji, a imamo i Kup kao još jedan put do Evrope. Vjerujem da će ovo biti dobra takmičarska godina za nas, zaključio je Vukčević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve