Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukčević: I da pobijedimo Titograd, ništa neće biti odlučeno

Trijumf nad Podgoricom od 2:1 nagovještava vedro proljeće za ekipu Nenada Vukčevića, ali savladan je tek prvi stepenik na trnovitom putu do izbjegavanja direktnog ispadanja

Petrovac je pobjedom otvorio drugu polusezonu i odmah smanjio zaostatak za posljednjeplasiranim Titogradom na dva boda.

Trijumf nad Podgoricom od 2:1 nagovještava vedro proljeće za ekipu Nenada Vukčevića, ali savladan je tek prvi stepenik na trnovitom putu do izbjegavanja direktnog ispadanja.

– Nikad ne znate kako će ekipa da reaguje u prvom kolu poslije pauze. Ni forma se ne tempira za start polusezone, niti možete da znate što tačno da očekujete od protivnika. Iskreno, nijesam znao što nas čeka protiv Podgorice, rekao je trener ”nebo-plavih” Nenad Vukčević.

– Pobjedi se u zube ne gleda, mada taktički uopšte nijesmo izgledali loše. Osujetili smo njihove pasove iza naša zadnje linije, a iz jedne-dvije kontre bili opasni u prvom poluvremenu. Poslije vođstva imali smo dvije-tri šanse da ga uvećamo. Primili smo gol iz prekida, koji su nam problem ove sezone. Tačnije, ne branimo ih toliko loše, ali moramo da smanjimo njihov broj. Drugo poluvrijeme je donijelo čvrstu igru, dali smo pogodak iz penala, potom svjesno prepustili inicijativu rivalu i sačuvali pobjedu.

Petrovac je u poziciji da već poslije dva kola nastavka sezone prepusti fenjer, budući da sjutra direktnom rivalu, Titogradu.

– U ovom momentu ta utakmica može da izgleda kao odlučujuća, ali ne ne bih je tako okarakterisao. Naravno, ne bi dobro izgledalo da opet budemo na pet bodova zaostatka, ali poslije ovog kola ima još 15 i ništa neće biti odlučeno. Kakav god bude ishod, neće biti kasno ni za nas, ni za Titograd, poručio je Vukčević.

– Trenutno razmišljam samo o tome kako da uzmemo tri boda, mada ni bodom ne bismo bili nezadovoljni. Suština je u tome da ne gubimo. Sve zavisi od nas.

Titograd je u petak glatko poražen od Rudara (4:2), čini se da Petrovac ima dobru šansu da ga pošalje na dno.

– Znači nam mnogo i ovo što smo prišli na ”minus 2”, a tek koliko bi nam značilo da ih preskočimo. Ponavljam, ipak, da ni u tom slučaju ništa neće biti odlučeno i da je tek početak polusezone. Jedino što je izvjesno je da je svaki bod bitan, poručio je Nenad Vukčević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve