Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukčević: Da izađemo muški, nijesu Barselona

Mađarski vicešampion je praktično već viđen u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali Zećanima niko ne može da oduzme pravo na nadu

Zeta će se prva od crnogorskih ekipa predstaviti domaćoj publici ove sezone. Uradiće to sjutra (20:30h) u ulozi apsolutnog autsajdera protiv prošlosezonskog učesnika Lige Evrope, MOL Fehervara.

Foto: Pvportal

Mađarski vicešampion je praktično već viđen u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali Zećanima niko ne može da oduzme pravo na nadu.

Uostalom, “vukovi” su znali da prave iznenađenja na kontinentalnoj sceni, istina u (mnogo) jačem sastavu od onog koji će na teren Gradskog stadiona u Podgorici izvesti Dejan Roganović.

“MOL Fehervar ima ulogu velikog favorita, ali nećemo samo čekati da nam daju gol. Vjerujem da ćemo imati što da pokažemo. Nemamo što da izgubimo, treba da izađemo muški, da se ne uplašimo i onda da vidimo gdje smo. Probaćemo da igramo ofanzivno koliko god to bilo teško. Lopta je okrugla i mislim da možemo da izvučemo pozitivan rezultat. Fehervar nije Barselona. Jesu veliki favoriti, jesmo oslabljeni odlaskom Igora Vujačića i Nikole Krstovića (otišao i golman Stanislav Namaško, prim. aut) koji su nam bili glavni igrači, ali dobro smo radili tokom priprema i spremni smo da pružimo maksimum”, izjavio je Stefan Peca Vukčević.

Zeta je ovog ljeta dovela Alfonsa Denisa Sopa, Eloma Kođa Nijaveđija i golmana Zorana Akovića, ali će od njih trojice samo Beranac, koji je stigao protekle sedmice, biti u konkurenciji za tim. Internacionalci koji su nastupali za Rudar čekaju vizu i još se nijesu priključili timu, sa kojim tek nekoliko dana trenira oporavljeni štoper Jovan Baošić.

Sa povredom je kuburio i Stefan Vukčević odigrao je svega 90 minuta u tri meča na startu proljeća…

“Imao sam povredu skočnog zgloba i još je nijesam potpuno izliječio. Pod znakom sam pitanja jer me boli kad ne nosim bandažu i nestabilno je, ali mislim da ću igrati. Odradio sam sve terapije, međutim, oporavak se odužio jer su oštećeni i spoljni i unutrašnji ligamenti. Vjerujem da ću uz dobru zaštitu moći da odigram utakmicu”, naveo je dvadesetdvogodišnji vezista.

Problema je mnogo, postoji li nešto što može da prevagne na stranu Zete?

“Ekipa je veoma mlada i nadam se da ćemo pokazati više želje i motiva. Pokušaćemo da iznenadimo ekipu koja je svakako favorit po mnogim parametrima”, istakao je Vukčević. Nekadašnji Videoton je minule sezone osvojio šest bodova u grupi Lige Evrope, a u posljednjem kolu odigrao je neriješeno sa Čelzijem (2:2), kasnijim osvajačem takmičenja.

Jedan od pokazatelj a kvaliteta ekipe koja stiže na najveći crnogorski stadion…

“Trener im je Marko Nikolić koji nam je svima dobro poznat, u napadu Marko Sćepović, imaju iskusne veziste, opasni su preko krila i u prekidima, bekovi stoje visoko… Ekipa visokog kvaliteta i veliki izazov za nas”, dodao je Vukčević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve