Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vujović: Pobjeda nad Zetom vratila nadu u plasman na međunarodnu scenu

Podgorica je savladala Jezero u meču izuzetnog značaja, a ta pobjeda dobila je posebnu težinu kada je tim sa ''DG Arene'' ostvario brejk protiv Zete. Sada je Podgorica na plus 10 u odnosu na opasnu zonu, a istovremeno samo na minus pet u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku, pa je jasno da se u Lješkopolju opet prave evropske planove

Situacija sa Podgoricom potpuno se promijenila u samo četiri dana.

Najmlađi prvoligaš, prije dva kola, bio je na samo četiri boda od opasne zone, pa je uoči teških mečeva sa Jezerom i Zetom bio u prilično neugodnoj situaciji. Ali Lješkopoljci su odreagovali najbolje kada je najpotrebnije.

Podgorica je savladala Jezero u meču izuzetnog značaja, a ta pobjeda dobila je posebnu težinu kada je tim sa ”DG Arene” ostvario brejk protiv Zete.

Sada je Podgorica na plus 10 u odnosu na opasnu zonu, a istovremeno samo na minus pet u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku, pa je jasno da se u Lješkopolju opet prave evropske planove.

– Sigurno da je sada donekle lakše nego prije dva kola. Igrali smo dobro, ali nijesu rezultati ispratili naše partije. Međutim, sada kada smo pokazali da je to iza nas, djeluje sve bolje. Prvo smo u meču bez prava na grešku savladali Jezero, a onda u takođe jako bitnoj utakmici savladali Zetu i pokazali našu snagu, kazao je Jovan Vujović, vezista Podgorice.

Podgorica je drugi dio sezone otvorila sa tri vezana poraza, ali je rezultatski loša serija prekinuta, pa su Lješkopoljci nakon poraza Sutjeske u Tuzima ponovo blizu evropske zone. Ali sada slijedi pakleni ritam za Lješkopoljce, koji dočekuju Dečić, a onda slijede mečevi protiv Sutjeske, Rudara…

– Idemo od utakmice do utakmice. Svaki meč je posebno specifičan, a pokazalo se u našoj ligi da nema izrazitih favorita, tako da nikoga ne smijete potcijeniti. Dobro je što smo prekinuli negativan niz, ušli u ritam koji smo priželjkivali i sada sa mnogo više optimizma očekujemo mečeve koji slijede. Neće biti lako, ali uveliko se spremamo za novi derbi, svjesni značaja utakmice. Pobjeda u Golubovcima dala nam je dodatnu snagu i motiv, tako da se nadam da ćemo nastaviti pozitivnu seriju, naglasio je Vujović, koji je u Golubovcima evrogolom potvrdio dobru formu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve