Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović bez dlake na jeziku: Bolesno što su napravili od fudbala

Vujović je otišao na odmor nekoliko dana, ali je ostao sa porodicom, jer je rukomet svuda stao, pa i u njegovom Zagrebu. U potpunom je karantinu, ali kaže da ne shvata neke preporuke

Veselin Vujović u Šapcu provodi doba u kom hara koronavirus.

Vujović, Foto: Sportsport,ba

Otišao je na odmor nekoliko dana, ali je ostao sa porodicom, jer je rukomet svuda stao, pa i u njegovom Zagrebu.

U potpunom je karantinu, ali kaže da ne shvata neke preporuke.

“Jasno mi je da je u ovakvim vanrednim okolnostima socijalna distanca nužna, da ona može spasiti živote, ali malo mi je smiješno kad nam stalno trube kako moramo prati ruke. Kao da nijesam prije to radio”, kazao je Vujović za “index”.

Vujović je saglasan sa odlukama sve većeg broja klubova da smanje plate zaposlenima.

Smeta mu međutim što isto smanjenje je za fudbalere i ostale, iako je razlika u platama ogromna.

Vuja se nada da bi rukomet iz svega mogao profitirati.

”Ovo što se događalo u fudbalu posljednjih godina nije bilo normalno. Da neko za nekoga, ma ko taj bio, plati 100, 200 ili 300 miliona eura, meni je to bolesno. Kad bih čitao o tim drskim i bezobraznim transferima u fudbalu, puno puta sam pomislio da se tu pere ozbiljan novac. Jednostavno mi nije normalno da neki prosječan fudbaler samo od jedne sezone osigura sebe i sve svoje potomke, dok s druge strane puno vrhunskih sportista u ‘malim’ sportovima moraju krvavo raditi cijelu karijeru kako bi imali pristojan život. Tako da me stvarno nije briga što će biti fudbalu. U rukometu pak, mislim da bi se mogla dogoditi sjajna stvar. Kriza će takođe pogoditi klubove, ali kako je novca u rukometu puno manje, vjerujem da će ona biti bezbolnija nego u fudbalu. Doći će do izjednačavanja na tržištu, nestaće ultra bogati klubovi i dominacija novca, prestaće postojati monopol nekoliko klubova, a rukomet bi se mogao vratiti svojim počecima. Nakon haosa najviše bi mogli profitirati stabilni srednji klubovi poput Zagreba. Zašto bi Cindrić ili Karačić išli vani kad će isti iznos moći dobiti i doma? Da, rukomet bi od ovoga mogao puno profitirati i ako će biti tako, na sceni će biti puno klubova sa istim ambicijama, a to bi bilo sjajno”, objašnjava Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve