Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujošević osvojio još jedno zlato u praktičnom streljaštvu

"Vujošević se duži niz godina bavi praktičnim streljaštvom (IPSC) i u ovoj disciplini je ostvario niz značajnih uspjeha, preko 150 osvojenih medalja, kako na domaćim, tako i na inostranim takmičenjim. U 2019. je, od ukupno 13 takmičenja na kojima je učestvovao, osvojio 12 zlatnih medalja i jednu srebrnu, i to u dvije kategorije, u praktičnom streljaštvu i preciznom streljaštvo – pištolji i revolver velikog kalibra"

Pripadnik Protivterorističke jedinice Uprave policije Saša Vujošević osvojio je prvo mjesto na regionalnom takmičenju prvom kolu ljetnje lige Bosne i Hercegovine u praktičnom streljaštvu koje je održano u Sarajevu, saopšteno je iz Uprave policije.

“Vujošević se duži niz godina bavi praktičnim streljaštvom (IPSC) i u ovoj disciplini je ostvario niz značajnih uspjeha, preko 150 osvojenih medalja, kako na domaćim, tako i na inostranim takmičenjim. U 2019. je, od ukupno 13 takmičenja na kojima je učestvovao, osvojio 12 zlatnih medalja i jednu srebrnu, i to u dvije kategorije, u praktičnom streljaštvu i preciznom streljaštvo – pištolji i revolver velikog kalibra”.

Vujošević je na takmičenju u Bosni i Hercegovini, koje je održano u Sarajevu, 12. maja 2019., a na kojem su učestvovala 53 takmičara iz regiona, osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.

Takmičari su prolazili kroz šest stejdževa sa različitih startnih pozicija.

“Sezona 2019. je na polovini po broju takmičenja, a završava se Evropskim prvenstvom, kao prioritetnim takmičenjem za svakog odabranog po rezultatima strijelca, koje se održava jednom u tri godine, a ove godine će se održati u Beogadu u septembru 2019.”

Praktično streljaštvo je dinamičan streljački sport u kojem se koristi bojeva municija.

Kako doprinosi bezbjednijem rukovanju oružjem kao i boljoj brzini i većoj preciznosti pri gađanju – u pokretu i iz različitih položaja i pozicija, mnoge specijalne policijske jedinice integrišu određene elemente ovog sporta u procese zahtjevnog obučavanja njihovih pripadnika, saopšteno je iz Uprave policije.

“Zbog primjenljivosti praktičnog streljaštva u sistemu vatrene obuke specijalaca, Saša Vujošević je svoja iskustva i znanja sticana na mnogim takmičenjima, kao i u procesu pripreme za takmičenja, prenosio na ostale pripadnike SAJ-a, sada PTJ-a, tokom izvođenja različitih tipova borbenih gađanja”, zaključeno je u saopštenju policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve