Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujačić: Nije nam lako na treninzima, ali to je preduslov za rezultate

Tridesetogodišnji centarfor se kao i kompletan klub nada prvoj duploj kruni nakon što je jesen odrađena na perfektan način - ''plus 18'' u odnosu na prvog pratioca, rekordnih vezanih 10 pobjeda, plasman u polufinale Kupa

”Plavi” su od 11. januara u žestokom ritmu, stručni štab ih ne štedi radeći sa njima dva puta dnevno u teretani i na terenu, a na treninzima je vidljivo da se probaju i neke nove ideje kako bi igra na proljeće bila još bolja.

Prvotimci bez pogovora slušaju šefa struke Mladena Milinkovića i njegove pomoćnike.

– Radi se jako od samog starta, ali to je preduslov za dobre rezultate. Priznajem, nije lako, ali najbitnije je da se što bolje fizički pripremimo, rekao je napadač Aleksandar Vujačić, koji je nedavno produžio ugovor na godinu dana.

– Iskreno, prezadovoljan sam što ću još godinu da budem pod Goricom. Hvala klubu što vjeruje u mene, a ja ću se potruditi da opravdam ukazano povjerenje.

Tridesetogodišnji centarfor se kao i kompletan klub nada prvoj duploj kruni nakon što je jesen odrađena na perfektan način – ”plus 18” u odnosu na prvog pratioca, rekordnih vezanih 10 pobjeda, plasman u polufinale Kupa…

– Naš plan je da nastavimo tako gdje smo stali u prvom dijelu sezone. Znamo svi kakav smo posao napravili tokom jeseni, ali nema opuštanja. Što se tiče ličnog plana, najbitnije mi je da se što bolje fizički pripremim i da budem zdrav.

Visoki špic je tokom jeseni upisao 342 minuta (281 u prvenstvu, 61 u Kupu), postigao četiri gola (dva u prvenstvu, dva u Kupu), a kad god je ušao na neki način je pokrenuo ekipu.

– Valjalo bi da sam imao veću minutažu, ali najbitnije je da sam pokazao da može da se računa na mene. Naravno, nadam se većoj minutaži, ali na meni je da radim, borim se i budem vrijedan, a na stručnom štabu da odluči da li je to za veću minutažu ili ne, poručio je Vujačić.

Današnji dan je počeo mjerenjem laktata, jutarnji trening je bila kombinacija terena i teretane, a popodnevni rad će biti vezan isključivo za zeleni pravougaonik. Najbitnije od svega je da igrači dolaze i odlaze sa osmijehom na kamp.

– Bez dobre atmosfere nema ni dobrih rezultata. Kod nas je fenomenalna. Dosta momaka igra već duži vremenski period zajedno, družimo se van terena, tako da atmosfera ne može da ne bude dobra.

Nakon osam dana rada (nedjelja bila slobodna) zaključno sa današnjim, plavi će sjutra odigrati prvu prijateljsku utakmicu – protivnik je Adrija u 14.00 časova na Trening kampu FK Budućnost.

– Jedva čekamo jer nam nedostaju utakmice i to dokazivanje, a usput taman da malo odmorimo od napornih treninga“, sa osmijehom na licu nam priča Vujačić.

– Utakmica je došla u pravo vrijeme da vidimo u kakvom smo stanju što se tiče fizičke spreme.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve