Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujačić i Krstović i dalje u Zeti

Gotovo je izvjesno da će oni ostati u Zeti, jer se kraj prelaznog roka uskoro zatvara i na istoku Evrope, a svi “ozbiljni” klubovi već su formirali timove za nastavak prvenstva.

Igor Vujačić i Nikola Krstović nosiće dres Zete i na proljeće, iako se već treći ili četvrti prelazni rok naveliko pričalo o njihovom odlasku u inostranstvo.

Foto: CG-fudbal.com

Gotovo je izvjesno da će oni ostati u Zeti, jer se kraj prelaznog roka uskoro zatvara i na istoku Evrope, a svi “ozbiljni” klubovi već su formirali timove za nastavak prvenstva.

Ostankom Vujačića (24) i Krstovića (18), Zeta je, na papiru, i dalje igrački jaka, posebno za crnogorske prilike, ali ostankom najboljih igrača mogla bi u drugom dijelu sezone da se bori i za titulu, jer zaostaje samo četiri boda za vodećom Sutjeskom, nakon što je jesenji dio završila serijom od 15 vezanih mečeva bez poraza.

“I kao fudbaleri, i kao ljudi, zaslužuju da idu u inostranstvo. Naročito Vujačić, koji ima 24 godine, koji je odavno prevazišao našu ligu. I ne samo njih dvojica – tu su i Adžović, Milojko, koji su nosioci igre Zete”, istakao je Dejan Roganović, trener tima iz Golubovaca, koji je nedavno naslijedio Dragoljuba Đuretića na klupi.

Foto: Sportskacentrala.com

Prodaja, barem nekog od njih, pomogla bi Zeti da premosti tešku finansijsku situaciju i koristila bi cijelom klubu, bez obzira što bi ekipa bila igrački slabija.

Ovako, Zeta će morati da se snalazi iz nekih drugih izvora.

“Imamo neka obećanja da će se popraviti finansijska situacija. Bilo bi to jako značajno, jer smo u vrhu tabele, i želimo da izgledamo ozbiljno na terenu, a ključan će biti početak drugog dijela prvenstva”, dodo je Roganović.

Trener Zete je uvjeren da će igrači, posebno Vujačić i Krstović, pronaći motiv da i na proljeće odigraju najbolje što mogu.

“Nije lako kada vam odlazak u inostranstvo izmiče već neko vrijeme, ali oni su pravi momci, profesionalci, i ubijeđen sam da će i na proljeće imati pravi motiv. Znaju da je to dobro i za njih, zapravo jedina logična opcija – da odigraju najbolje što mogu. Vrlo je važno, s druge strane, da se popravi finansijska situacija u klubu”, zaključio je Roganović.

Telekom 1. CFL nastavlja se u utorak, mečevima 20. kola, a Zeta na startu gostuje Rudaru u Pljevljima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve