Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučić indirektno priznao da se za sve pita u Crvenoj zvezdi i srpskom sportu

Od preporuka gdje bi svoje utakmice trebala da igra FK Crvena zvezda, preko toga gdje i kada treba da se gradi nacionalni stadion, do toga ko treba da bude na čelu KK Crvena zvezda i još mnogo toga u Srbiji, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić indirektno priznao da se za sve pita u komšiluku.

Od preporuka gdje bi svoje utakmice trebala da igra FK Crvena zvezda, preko toga gdje i kada treba da se gradi nacionalni stadion, do toga ko treba da bude na čelu KK Crvena zvezda i još mnogo toga u Srbiji, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić indirektno priznao da se za sve pita u komšiluku.

Plate, penzije, situacija na Kosovu i Metohiji, ali i geopolitici… Sve su to bile teme o kojima se pričalo tokom gostovanja srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u emisiji Četvrtkom u devet na RTS-u, ali ljubiteljima sporta u Srbiji možda još zanimljvije bile su one o njegovoj mezimici Crvenoj zvezdi, Partizanu i izgradnji novih stadiona u zemlji.

Zbog činjenice da ne umije sakriti svoju navijačku strast Vučić se svako malo izleti i javno prizna kako je država, odnosno on, glavni ktitor srpskog kriminala u sportu.

Pa da krenemo redom, od pitanja koje je mnogima titralo na usnama: zašto novi stadioni baš u Leskovcu, Zaječaru u Loznici kada ti gradovi u prethodnom periodu nisu mogli da se podiče velikim fudbalskim uspesima?

“Ma nemojte, treba neko da bira mafijaški po tome gde su nam klubovi jaki? Tamo gdje treba – razvijamo te sredine. Klubovi će sami da se pojave, vjerujte mi. Igraće i naša reprezentacija tamo. A gdje će da igraju Zvezda i Partizan kada krenu da rade ove svoje užasne stadione danas?“, zapitao se Vučić.

Dakle, gdje?

“Neko će da igra na Nacionalnom stadionu, a čuo sam prijedlog, za koji mislim inače da je pametan, da li će da bude tako ili ne, pojma nema, njihova je odluka, da Crvena zvezda razmišlja da igra pola u Leskovcu, pola u Loznici, jer njihove dvije najveće navijačke baze su tamo. Prvo da bi privukli Republiku Srpsku, a i da se oduže ljudima na jugu Srbije, jer je procentualno gledano tamo njihova ubjedljivo najveća navijačka baza. Da li će to da urade? Ne znam”, izrekao se još jednom nesvjesno Vučić da sve što u srpskom sportu radi, radi isključivo u interesu Crvene zvezde i njenih navijača, a i kako bi drugačije.

Za lokaciju Nacionalnog stadiona u Surčinu tvrdi: biće novi centar grada kada bude tamo izgrađen i novi sajam. A onda priča skreće u pravcu košarke i dva srpska kluba u Evroligi ove sezone. Da li i sljedeće?

“Mislim da je Srbija zaslužila da ima dva predstavnika u posljednjih osam i ove sezone. Zvezda je nesrećno izgubila mnogo utakmica. Ima jednog od najzanimljivijih igrača za publiku…”

Misli se naravno na Fakunda Kampaca, pa odmah i pitanje voditelja Gorislava Papića – ostaje li Argentinac i sledeće sezone?

“To morate da pitate rukovodstvo Zvezde, ne mene. Kao navijač, to bih mnogo voleo… Naravno, želim i Partizanu svu sreću u poslednjih osam, da odu na Fajnal for i dostojno prezentuju Srbiju kao što su to činili ove godine”, odgovorio je predsednik Srbije, iako je javna tajna da je baš on dao pare za dovođenje Vildose i Kampaca.

Nažalost, previše se brzo prelazilo sa teme na temu, pa smo čuli samo dio odgovora na pitanje da li nas na ljeto čekaju promene u košarkaškom klubu Crvena zvezda i fudbalskoj sekciji Partizana. Ovaj prvi dio pitanja možda je i zbunio Vučića…

“Promjene u košarkaškom klubu Crvena zvezda? Ja mislim da Zvezda bileži najuspešnije sezone već pet, šest, sedam godina… Ne znam ni što to mene pitate? Kakve ja veze imam sa tim? Kažu da Vučić odlučuje o svemu? Nije tačno da Vučić odlučuje o svemu. Ali ne vidim razloga da se mijenja Nebojša Čović“, poručio je jasno Vučić da njegov intimus treba ostati na čelu KK Crvena zvezda, iako ne odlučuje o svemu u Srbiji.

Ne odlučuje dakle, iako ne krije da država i te kako finansijski pomaže vječite.

“Pomažemo mnogo. I fudbalske i košarkaške klubove. Mnogo više nego druge države. I zato se radujem kada prave uspehe i verujem da će Srbija imati šampiona Evrope u košarci uskoro, za dve, tri, četiri godine najkasnije”.

Zbog svega rečenog proteklih godina, i urađenog, postavlja se pitanje šta zaista radi UEFA koja striktno zabranjuje mješanje politike u sport, a u Srbiji se u fudbalu za sve pita Aleksandar Vučić. On odlučuje ko će biti šampion, ko će biti drugi, a ko treći, odlučuje i koje će fudbalere da dovede njegova mezimica i koje košarkaše i koliko para će za to biti izdvojeno.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
08.04.2023-05:37 05:37

Kakve veze vi imate sa Vučićem i Zvezdom ?

Old delija
08.04.2023-17:08 17:08

Ijekavica.? Imam neko misljenje ko bi mogao biti (bokan) ,no nebitno jedno je sigurno da si prolupao i vredjas legitimno izabranog predsednika crvenu zvezdu i Srbiju.p.s. jadan si , potpisi tekst.

Old delija
08.04.2023-17:13 17:13

Vidis da je milogorac , ijekavica sto ce jadan brav bio brav ostao.