Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučević: Volim svoju zemlju, srećan sam kada obučem dres Crne Gore

Vučević vjeruje da je reprezentacija spremna da odigra na visokom nivou na velikom takmičenju

Za našeg reprezentativca Nikolu Vučevića uživanje je igranje u dresu nacionalnog tima i nestrpljivo čeka nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Centar Orlanda sjutra će se priključiti saigračima, koji se već spremaju za izazove na Mundobasketu.

Vučević, Foto: FIBA

“Volim svoju zemlju i uvijek sam srećan kada igram u nacionalnom dresu. Za mene je velika šansa mogućnost da se na svjetskoj sceni takmičim u crvenom dresu”, rekao je Vučević za sajt FIBE.

Vjeruje da je reprezentacija spremna da odigra na visokom nivou na velikom takmičenju.

“Veoma smo motivisani i možemo da napravimo velike stvari u Kini. Idemo u Kinu da pokažemo šta možemo i vjerujem da ćemo iznenaditi mnogo timova. Naš cilj je da prođemo grupnu fazu. Imamo talentovanu ekipu, sa samo dvojicom košarkaša starijih od 30 godina. Naš cilj je da svijet vidi da je crnogorska košarka veoma konkurentna”, istakao je Vučević.

Rivali u grupnoj fazi biće Grčka, Brazil i Novi Zeland.

“Grci su favoriti. Imaju u timu Adetokumba, Kalatesa. Sigurno su među najboljim timovima na prvenstvu. Brazil je posljednjih godina stekao veliko iskustvo na međunarodnom nivou, dok je Novi Zeland dobar tim, izuzetno borben”, istakao je Nikola Vučević.

Svjetsko prvenstvo igraće se od 31. avgusta do 15. septembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve