Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučević: Ugledao sam se na oca, mnogo mi je pomogao u karijeri

Franšiza sa Floride je na društvenim mrežama objavila snimak treninga crnogorskog centra sa pomoćnim trenerom Lajonelom Čalmersom koji je imao zaštitne maske i rukavice

Orlando je otvorio trening centar, a među prvim igračima koji su se pojavili na dobrovoljnom treningu bio je naš Nikola Vučević.

Vučević, Foto: Tanjug

Franšiza sa Floride je na društvenim mrežama objavila snimak treninga crnogorskog centra sa pomoćnim trenerom Lajonelom Čalmersom koji je imao zaštitne maske i rukavice.

“Dobar je osjećaj vratiti se i uraditi neke vježbe. Ali i dalje želim da svi budete bezbjedni, pametni, da slušate stručnjake. Još je opasno za sve nas. Ali, budite bezbjedni, slušajte stručnjake i vidimo se uskoro”, rekao je Vučević u video-poruci.

A, onda je bio gost NBA i na Tviteru je odgovarao na pitanja navijača. Naravno, jedno od njih bilo je od koga je učio kao dječak.

“Moj otac je igrao košarku, ugledao sam se na njega. Puno sam ga gledao, vježbao i gledao kako da učim od njega. Puno mi je pomogao u mojoj igri i svemu”, počeo je Vučević.

“Kada sam imao šest ili sedam godina Džordan je osvajao titule, tada ga je mnogo ljudi gledalo. Kasnije sam gledao Dirka Novickog, imao sam i priliku da igram protiv njega i sa njim u posljednjoj Ol-star utakmici, ali to je nevjerovatno iskustvo za mene. Bilo je mnogo igrača iz Evrope kao što je Dejan Bodiroga, igrao je sjajno u najboljim klubovima Evrope. Uvijek možeš da učiš od drugih igrača, čak i danas to radim. Samo gledati i studirati nekog možeš puno da naučiš. Mnogi veliki igrači to rade”.

Nezaobilazna tema bio je Majkl Džordan i aktuelni dokumentarac o njemu i Čikagu “Posljednji ples”.

“Njegova želja za pobjedom me impresionira. Da bude kompetativniji nego što jeste. Bio je kao niko u NBA ligi, možda i u drugim sportovima. To je razlog zašto je bio toliko veliki, uvijek je gurao sebe, isto kao i saigrače. Zato je bio toliko uspješan sa toliko trofeja. Gledajući ‘Posljednji ples’ možete da vidite iza scene koliko je volio da pobjeđuje. Nije imao granice”, zaključio je Vučević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve