Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučević: To je izbor Košarkaškog saveza i ja ga poštujem

Iako je u izboru ''Sports ilustrejtida'' izabran za 39. najboljeg košarkaša svijeta, nagrada je zaobišla Nikolu Vučevića. Priznanje je dobio Bojan Dubljević, koji je postao živa legenda Valensije i najbolji strijelac u klupskoj istoriji. Ipak, Vučević je imao bolju godinu od reprezentativnog kolege

Krajem decembra Košarkaški savez Crne Gore je proglasio najbolje košarkaše u Crnoj Gori i inostranstvu u 2021. godini. Iako je igrao na Ol-staru, bio u odabranom društvu NBA zvijezda, i bio finalista izazova u vještinama tog vikenda, Nikola Vučević nije izabran za najboljeg košarkaša.

Iako je u izboru ”Sports ilustrejtida” izabran za 39. najboljeg košarkaša svijeta, nagrada je zaobišla Nikolu Vučevića.

Priznanje je dobio Bojan Dubljević, koji je postao živa legenda Valensije i najbolji strijelac u klupskoj istoriji. Ipak, Vučević je imao bolju godinu od reprezentativnog kolege…

– To je njihov izbor, ja ga poštujem, i ne bih imao nikakav dodatni komentar – bilo je sve što je na ovu temu kazao Vučević.

Kako kaže, stigne da prati Mornar i Budućnost u ABA ligi.

– To su klubovi za koje sam igrao i koji su mi dragi, a u njima igraju neki moji dragi prijatelji i saigrači sa kojima sam igrao u reprezentaciji. Kao ljubitelj košarke, generalno, pratim dosta ABA ligu i Evroligu – kaže Vučević.

Iako je, kako kaže, nezgodno naći mogućnost gledanja prenosa, i zbog vremenske razlike, prati i igre reprezentacije, kojoj u kvalifikacijama za Mundobasket ne može da pomogne.

– Ali pratim rezultate i drago mi je da su dobro počeli kvalifikacije. Nadam se da će tako nastaviti i da ćemo uspjeti da se kvalifikujemo za naredno Svjetsko prvenstvo – dodao je Vučević, koji je posljednji nastup za reprezentaciju imao na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. godine.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve