Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučević: Tišina, prazno i neobično

Život u “mjehuru”, košarka bez navijača, u znatno manjim dvoranama, udaljenost igrača na klupi… Sve je potpuno drugačije, pa je u američkim medijima više bilo riječi o tome nego o samim mečevima… Vučević i drugovi su imali priliku da se uvjere šta ih čeka kada sezona zvanično krene ponovo

Potpuno drugačiji uslovi, nakon 133 dana, vratila se najjača košarkaška liga na svijetu. U Diznijevom svijetu u Orlandu su u noći između srijede i četvrtka odigrani prvi kontrolni mečevi pred “restart” sezone. A, u istoriju se upisao crnogorski as Nikola Vučević.

Vučević, Foto: NBA.com

Centar Orlanda je postigao prve poene u post-korona eri, ali su “magični” izgubili od LA Klipersa (90:99). Vučević je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 18 mečeva i deset skokova i pokazao da duga pauza nije ostavila puno traga.

Život u “mjehuru”, košarka bez navijača, u znatno manjim dvoranama, udaljenost igrača na klupi… Sve je potpuno drugačije, pa je u američkim medijima više bilo riječi o tome nego o samim mečevima… Vučević i drugovi su imali priliku da se uvjere šta ih čeka kada sezona zvanično krene ponovo.

“Jasno je da nedostaje buka, interakcija sa navijačima… Kada sam izvodio slobodna bacanja, bilo je kao na treningu. Tišina, ništa se ne čuje. Prazno je i neobično, jer kada šutirate obično neko viče”, rekao je Vučević.

Iako je bilo mnogo protivljenja nastavku sezonu u Orlandu, na kraju sve izgleda nevjerovatno. I ono što je najbitnije lopta se ponovo kotrlja.

“Kada se sve sabere, mislim da smo se ipak prilagodili. I to svijetlo, koje je tamnije tamo gdje su tribine, pomaže da koliko-toliko ne obraćaš pažnju da nema nikoga oko tebe. Za početak je bilo dobro, imamo vremena da se naviknemo”, poentirao je Nikola Vučević.

Drugi kontrolni meč Orlando će odigrati sjutra (18h) protiv Los Anđeles Lejkersa, dok će na otvaranju igrati protiv Bruklina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve