Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučević: Spremam se za put u Orlando, porodica i ja smo se navikli na Floridu

"Svi uslovi za nastavak sjajne saradnje su tu, jer su čelnici i stručni štab Orlanda zadovoljni mojim učinkom na parketu. Ja ću nastojati da on bude bolji"

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević odlučio je da nastavi saradnju sa Orlando Medžikom i produži ugovor na još četiri godine.

Foto: Basketball Insider

Naš košarkaš će po tom ugovoru za četiri godine zaraditi 100 miliona dolara.

“Sve oko potpisivanja ugovora i izbora novog kluba sam prepustio agentu u koga imam ogromno povjerenje. Jedino što sam naglasio je da bih volio da ostanem u Orlandu i na Floridi. To su željeli i čelnici Orlanda, pa je na obostrano zadovoljstvo četvorogodišnji ugovor dogovoren brzo. Sada se spreman za put u Ameriku kako bih stavio paraf na pomenuti ugovor, a iskreno jako sam zadovoljan kao i moja porodica koja se navikla na Orlando i Floridu. Dobili smo sina i stekli mnogo sjajnih prijatelja tokom mog boravka u Orlandu koji traje veoma dugo, nastavlja se i dalje, a ja se nadam da će rezultati iz sezone u sezonu biti sve bolji”, naglasio je Nikola Vučević za HoopsHype i nastavio:

“Prošle sezone smo izborili plasman u doigravanje, a u godinama koje slijede nastojaćemo da obezbijedimo kontinuitet učešća u plej-ofu, da rastemo kao tim, da napredujemo. Veliki adut Orlanda i jedan od ključnih razloga zbog kojih sam odlučio da ostanem na Floridi je činjenica da smo svi u timu gladni uspjeha”.

Na pitanje da li sebe vidi u Orlandu do kraja NBA karijere, Vučević je rekao:

“Dosta ljudi me je to pitalo, ali zaista je nemoguće odgovoriti na takvo pitanje. Ja bih volio da kao i prošle sezone budem jedan od najboljih igrača tima i naredne četiri sezone, da potpišemo novi ugovor, da ostanem u Floridi i Orlandu do kraja. To bi značilo da sam ostavio dubok, gotovo neizbrisiv trag u klubu, ali sada je fokus na period koji slijedi. U životu i sportu nema stare slave. Očekuju nas sve zajedno mnogo iskušenja, a period od četiri godine je jako dug i svašta može da se dogodi. Ja vjerujem da će sve biti lijepo, kako na parketu tako i van njega. Ponavljam još jednom. Jako mi je drago što sam ostao u Orlandu, a drago je i mojoj porodici koja je navikla Floridu. Svi uslovi za nastavak sjajne saradnje su tu, jer su čelnici i stručni štab Orlanda zadovoljni mojim učinkom na parketu. Ja ću nastojati da on bude bolji”.

Dešavanja u prelaznom roku pomno su pratili ljubitelji košarke u Crnoj Gori, kao i stručni štab državnog tima na čelu sa Zvezdanom Mitrovićem, jer je Vučević najavio da će u tenutku kada reši pitanje kluba u kome će nastaviti NBA karijeru, saopštiti da li će igrati na Svjetskom šampionatu u Kini.

Pripreme reprezentacije počinju 25. jula, a Vučević je naglasio da će prije toga reći šta je odlučio.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve