Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučević: Pričao sam sa igračima iz Srbije i Hrvatske i niko nije zabrinut

Na Floridi je mnogo slučajeva koronavirusa, sve je više igrača koji su pozitivni. Neki od njih su iskoristili mogućnost da odbiju da igraju u takvim uslovima, ali postoje i oni koji vjeruju da će biti sve u redu i da će se NBA igrati. Jedan od njih je i crnogorski as Nikola Vučević, koji će imati ulogu domaćina u Diznijevom svijetu u Orlandu

Kako se nastavak sezone u najjačoj ligi na svijetu bliži, tako raste broj novooboljelih od novog korona virusa.

Vučević, Foto: Bleacherreport.com

Na Floridi je mnogo slučajeva, sve je više igrača koji su pozitivni. Neki od njih su iskoristili mogućnost da odbiju da igraju u takvim uslovima, ali postoje i oni koji vjeruju da će biti sve u redu i da će se NBA igrati. Jedan od njih je i crnogorski as Nikola Vučević, koji će imati ulogu domaćina u Diznijevom svijetu u Orlandu.

Vučević je vrijeme karantina iskoristio kako bi se odmorio, a kada je bilo jasno da će se sezona nastaviti, krenuo je sa pripremama.

“Pričao sam sa igračima koji dolaze iz regije odakle sam i ja Srbije, Hrvatske i niko mi nije spomenuo da je zabrinut. Bićemo u Orlandu, ali prilično zatvoreni od ostatka svijeta, mislim nema mnogo razloga za brigu”, rekao je Vučević.

Čelnici možda i najjače sportske organizacije na planeti učinili su sve kako bi svi učesnici bili maksimalno sigurni.

“Nijesmo kao turisti, sve organizuje NBA. Jeste drugačije, ali pitanja su uglavnom šta da ponesem sa sobom ili šta da radim tamo?”, dodao je Vučević, koji se nijednog trenutka nije dvoumio.

“Nikada nijesam ni razmišljao da ne igram. Pričamo o NBA ligi. To je jedna od najboljih organizacija na svijetu, ne samo u sportskom svijetu već uopšte.”

Zvanični povratak NBA lige zakazan je za 31. jul. Kao što je poznato, učestvovaće 22 kluba, 13 sa Zapada, devet sa Istoka, a mjesta u plej-ofu ima za 16 najboljih. Ekipe, osim Orlanda, koje će igrati u Diznijevom svijetu su: Boston, Bruklin, Dalas, Denver, Hjuston, Indijana, LA Klipers, LA Lejkers, Memfis, Majami, Milvoki, Nju Orleans, Oklahoma, Filadelija, Finiks, Portland, Sakramento, San Antonio, Toronto, Juta i Vašington. Plej-of će se igrati u standardnom formatu, tako da nas eventualni sedmi meč finala, odnosno majstorica, očekuje 12. oktobra.

“Ostaćemo dugo, možda sedam, osam, devet, deset sedmica… Možda i plejof… Biće veoma toplo. Takođe, moram da nađem način da ispunim vrijeme knjigama, videoigricama, filmovima… Pakovaću se nekoliko dana, da ne bih ništa zaboravio”, zaključio je Nikola Vučević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve