Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučević: Ovosezonski šampion zaslužiće veliko poštovanje

NBA ekipe polako pristižu u kompleks u Orlandu, gdje će se od 30. jula igrati završnica regularnog dijela sezone, potom i plej-of. Po svemu biće to nesvakidašnje, potpuno novo iskustvo za sve aktere

Nikola Vučević je istakao da ekipa koja osvoji titulu ove sezone zaslužuje veliko poštovanje.

Vučević, Foto: NBA.com

NBA ekipe polako pristižu u kompleks u Orlandu, gdje će se od 30. jula igrati završnica regularnog dijela sezone, potom i plej-of. Po svemu biće to nesvakidašnje, potpuno novo iskustvo za sve aktere.

“Istina je da će mnogo toga biti drugačije. U normalnim okolnostima igrali bi veći dio godine i dijelom spremali za plej-of. Sada nakon pauze od tri ili četiri mjeseca idemo da igramo na neutralnom terenu… Svakodnevni ritam, stalni boravak u hotelskoj sobi, i to je drugačije u odnosu na ono što smo navikli”, kazao je Nikola u video-konferencijskom razgovoru sa američkim novinarima, koji je objavljen na zvaničnom sajtu lige i Orlanda.

Iz tog i niza drugih razloga, novi prvak biće ekipa izuzetne mentalne snage, spremna da se prilagodi situaciji sa kojom niko nije imao ranije iskustva.

“Ono o čemu se dosta govorilo ranije, da će se na listama šampiona onaj iz 2020. pominjati sa ,,asteriskom“, pričalo se o tome na negativan način. To ne znači da će neko imati komparativnu prednost u odnosu na druge timove. Na kraju dana, šampion će biti onaj koji se najbolje suoči sa datim okolnostima. Ko god bude prvak, ne zaslužuje bilo šta negativno u vezi svog uspjeha. Šampion zaslužuje poštovanje jer je to postigao u teškoj situaciji”, napomenuo je Vučević.

Orlando je u dobroj poziciji da izbori plej-of, potencijalno sedmo mjesto Istočne konferencije…

“Naša mentalna priprema biće takva da je svaka utakmica do plej-ofa vrlo, vrlo važna. U igri za plej-of Istočne konferencije su tri tima. Ta mentalna priprema biće slična kao u aprilu u okolnostima normalne sezone, kada se borite u svakom meču do kraja. S tom razlikom što će naša tijela biti kao da je kraj oktobra, znači početak sezone”, dodao je Nikola.

Ipak vjeruje da će ekipa biti na zadovoljavajućem nivou forme nakon starta takmičenja u Orlandu.

“Tijelima treba dvije ili tri utakmice da se vrate u ritam, potrebni su pravi takmičarski minuti. Svježi i odmorni nakon duge pauze, nakon tih uvodnih mečeva, stvari će se vratiti u normalu kada je takmičarski ritam u pitanju”, zaključio je Vučević.

Orlando će protiv direktnog rivala za plej-of Bruklina igrati 31. jula prvi meč završnice NBA sezone.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve